Hangyafarm

Magyarország egyetlen hangyászata!

Crematogaster biroi

: 7-8 mm (monogyn)
🐜: 3–4 mm
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 70%
🌡️: 21 – 28°C
❄️: –

Törlés

Crematogaster biroi

Leírás

Önálló államalapítású, monogyn (egykirálynős), földben fészkelő hangyafaj, közepesen jól mászik. Dolgozói 2-3 mm-esek, ragyogó sárgás színűek és meglehetősen aktívak. Látványosan tudnak benépesíteni egy formikáriumot. A királynő 7-8 mm hosszúságú. Fullánkos faj, erős mérgét támadáskor jellegzetesen felemelt potrohhal a levegőbe permetezi. A Crematogaster fajok nagyon hajlékonyak, majdnem minden irányba képesek elforgatni hegyes potrohukat. Más hangyákkal szemben kissé agresszívek. Ha a C. biroit éri támadás, akkor inkább mérgüket hátrahagyva, veszteségek nélkül kimenekülnek az összetűzésből. Mindössze pár száz dolgozóból álló kolóniát alapítanak, ezért életük során nem növik túl a közepes és nagy méretű hangyafarmokat.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: A kolónia kezdetben lassan szaporodik, első évben legfeljebb 35-50 dolgozót nevelnek, de a második évtől már elérhetik a 100 dolgozós egyedszámot. Dolgozói bábgubó nélkül fejlődnek, így a báb alak fehér és hangya formájú.

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, egész évben aktívak, nem kell teleltetni őket.

További információk

Tartási nehézség

,

Élőhely

Államforma

,

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Telelő

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Crematogaster biroi” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.