ANTSITE.EU

Check the antsite!

Crematogaster biroi

Földben fészkelő faj, mely közepesen jól mászik. Dolgozói 2-3 mm-esek, ragyogó sárgás színűek és meglehetősen aktívak. Látványosan tudnak benépesíteni egy formikáriumot. A királynő 7-8 mm hosszúságú. Fullánkos faj, erős mérgét támadáskor jellegzetesen felemelt potrohhal a levegőbe permetezi. A Crematogaster fajok nagyon hajlékonyak, majdnem minden irányba képesek elforgatni hegyes potrohukat. Más hangyákkal szemben békések, nem vadásszák le őket. Ha viszont a C. biroit éri támadás, akkor inkább mérgüket hátrahagyva, veszteségek nélkül kimenekülnek az összetűzésből.

Clear

Crematogaster biroi

Description

Önálló államalapítású, monogyn (egykirálynős), földben fészkelő hangyafaj, közepesen jól mászik. Dolgozói 2-3 mm-esek, ragyogó sárgás színűek és meglehetősen aktívak. Látványosan tudnak benépesíteni egy formikáriumot. A királynő 7-8 mm hosszúságú. Fullánkos faj, erős mérgét támadáskor jellegzetesen felemelt potrohhal a levegőbe permetezi. A Crematogaster fajok nagyon hajlékonyak, majdnem minden irányba képesek elforgatni hegyes potrohukat. Más hangyákkal szemben kissé agresszívek. Ha a C. biroit éri támadás, akkor inkább mérgüket hátrahagyva, veszteségek nélkül kimenekülnek az összetűzésből. Mindössze pár száz dolgozóból álló kolóniát alapítanak, ezért életük során nem növik túl a közepes és nagy méretű hangyafarmokat.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: A kolónia kezdetben lassan szaporodik, első évben legfeljebb 35-50 dolgozót nevelnek, de a második évtől már elérhetik a 100 dolgozós egyedszámot. Dolgozói bábgubó nélkül fejlődnek, így a báb alak fehér és hangya formájú.

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, egész évben aktívak, nem kell teleltetni őket.

Additional information

Tartási nehézség

,

Élőhely

Államforma

,

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Telelő

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Crematogaster biroi”

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.