Camponotus nicobarensis

(8 vásárlói értékelés)

♛: 11 mm (polygyn)
🐜: 6 – 12 mm (polymorf)
💧: 50 – 70%
🌡️: 24 – 30°C
❄️: –

Törlés
Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

Kezdőknek is ajánlott, jól tartható, nem telelő, ázsiai hangyafaj. Közkedvelt faj hangyafarmba, mert meleg környezet és elegendő élelem hatására nagyon gyorsan szaporodik. Egy év alatt elérhetik akár az 1000 egyedből álló kolóniaméretet is, ezért idővel nagy helyet igényelnek. Ideális faj nagyobb terráriumok gyors benépesítésére! A királynő és a dolgozók feje és tora egyaránt vörösesbarna színű, potrohuk elülső részén aranysárga mintázat jelenik meg. A dolgozók mintázata egyénenként eltérő lehet. Polygyn (többkirálynős), de egy királynővel is rendkívül szapora és sokáig él a kolónia. Emellett önálló államalapítású, polymorf hangyafaj, tehát három dolgozókaszt jelenik meg náluk (minor, media, major). Dolgozói masszívak, erősek és szívósak. Erős rágóik mellett savazással védekeznek. Meleg hatására aktívabbak, és jelentősen gyorsabban fejlődnek. Több ezer egyedből álló kolóniát alapítanak. Dolgozói veszély esetén a rágóikat csattogtatva riasztják társaikat. A királynő várható élettartama elérheti akár a 20-25 évet is.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás:  Nagyon szapora faj, a kolónia már kezdetben is meglehetősen gyorsan szaporodik, ideális esetben az első hónapokban kinevelnek 5-15 dolgozót. Egy év alatt elérheti a kolónia az 1000 dolgozós egyedszámot. A Camponotusokra jellemző módon a kolónia félénk, amíg kevés dolgozójuk van, de amint elérik a több száz főt felbátorodnak és agresszíven őrzik a területüket.

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, nem kell teleltetni, azonban a téli időszakban, nagyjából novembertől februárig nem érdemes fűteni, szobahőmérséklet ajánlott nekik, nehogy a nagy szaporulat miatt túlterheljük a királynőt.

További információk

Tömeg0.025 kg
Méretek16 × 1.6 × 1.6 cm
Dolgozó kasztok

Kolóniaméret

,

Államforma

Élőhely

Telelő

Élelemigény

Páraigény

Tartási nehézség

Dolgozóméret

,

Camponotus nicobarensis termékről 8 értékelés

 1. AntsHungary

  Egyik legjobban bevált kezdő hangyafaj. Szívós és jól szaporodik. Egyetlen hátránya a fajnak, hogy akár egy szezon alatt is kinőheti a helyét, ezért inkább azoknak ajánljuk, akik gyorsan fejlődő, nagy helyet benépesítő, nem telelő hangyafajt keresnek maguknak hosszútávra.

 2. Máté Kucsera (megerősített tulajdonos)

  ✔ Látványos, nagyméretú hangyák
  ✔ Gyorsan szaporodnak, 1 hónapja jöttek 15-en, a mostani létszám 29
  ✔ FormiKIT Mini L -ben laknak, ami szintén szuper. Könnyű benne az etetés, könnyű takarítani és a műanyagon keresztül mindent látni
  ✔ Segitőkészség az AntsHungary részéről
  ✔ Teljes elégedettség

 3. Levente

  Gyönyörű faj. Nagyon gyorsan szaporodnak, méretükhöz képest. Imádják az édes dolgokat (erről kapták az angol nevük Sugar ants). Nyugodtak , ha megvilágítják őket nem nagyon bolydulnak fel. Kezdőknek nagyon ajánlom mivel nem telelnek ezért nem macerás tartani őket. Olyanoknak ajánlom akik tudják tartani a tempót a kolónia növekedésével mivel minden helyet hónapok alatt kinőnek. Összesítve egy nagyon jó hangyafaj mind tartásilag, mind kinézetileg.

 4. Leithold Olivér

  Nagyon egyszerűen tartható faj.Nagyon elégedett vagyok 4-5 hete rendeltem 10 petével érkezet azóta már 5 lárva 15 pete van. nagyon szapora faj ebből látszik hogy kezdőknek is ajánlott.

 5. Hangya rajongó (megerősített tulajdonos)

  Nagyon látványosak és szépek

 6. Chaos (megerősített tulajdonos)

  Tényleg nagyon szapora csak 8 napja jöttek 7-9 pete 2 lárva és 5 báb és már ki is kell ez első dolgozója és petékből is rakott már. A királynő elég aktív fényre nem érzékeny nagyon de a levegő áramlásra inkább. Ahogy előttem is írták már nagyon szeretik az édes dolgokat.Szerintem kezdő kolóniának tökéletes normál(16×160 mm) kémcsőben 3-5 hónapig simán lehet tartani őket de ez függ hogy milyen hőmérsékleten vannak tartva.

 7. Orvos-Tóth Máté Endre (megerősített tulajdonos)

  Kiváló faj!

 8. Vitális Máté (megerősített tulajdonos)

  Ma érkezett a Q 3 dolgozóval, mindd a három túlélte az utazást, szívósak.. várom a folytatást.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük