Hangyafarm

Magyarország egyetlen hangyászata!

Camponotus nicobarensis

♛: 11 mm (polygyn)
🐜: 6 – 12 mm (polymorf)
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 70%
🌡️: 24 – 30°C
❄️: –

Törlés

Camponotus nicobarensis

Leírás

Kezdőknek is ajánlott, jól tartható, nem telelő, ázsiai hangyafaj. Közkedvelt faj hangyafarmba, mert meleg környezet és elegendő élelem hatására nagyon gyorsan szaporodik. Egy év alatt elérhetik akár az 1000 egyedből álló kolóniaméretet is, ezért idővel nagy helyet igényelnek. Ideális faj nagyobb terráriumok gyors benépesítésére! A királynő és a dolgozók feje és tora egyaránt vörösesbarna színű, potrohuk elülső részén aranysárga mintázat jelenik meg. A dolgozók mintázata egyénenként eltérő lehet. Polygyn (többkirálynős), de egy királynővel is gyorsan államot alapít, és sokáig él a kolónia. Önálló államalapítású, polymorf hangyafaj, tehát három dolgozókaszt jelenik meg náluk (minor, media, major). Dolgozói masszívak, erősek és szívósak. Erős rágóik mellett savazással védekeznek. Meleg hatására aktívabbak, és jelentősen gyorsabban fejlődnek. Több ezer egyedből álló kolóniát alapítanak. Dolgozói veszély esetén a rágóikat csattogtatva riasztják társaikat. A királynő várható élettartama elérheti akár a 20-25 évet is.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás:  Nagyon szapora faj, a kolónia már kezdetben is meglehetősen gyorsan szaporodik, ideális esetben az első hónapokban kinevelnek 5-15 dolgozót. Egy év alatt elérheti a kolónia az 1000 dolgozós egyedszámot. A Camponotusokra jellemző módon a kolónia félénk, amíg kevés dolgozójuk van, de amint elérik a több száz főt felbátorodnak és agresszíven őrzik a területüket.

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, nem kell teleltetni, azonban a téli időszakban, nagyjából novembertől februárig nem érdemes fűteni, szobahőmérséklet ajánlott nekik, nehogy a nagy szaporulat miatt túlterheljük a királynőt.

További információk

Tömeg 0.025 kg
Méretek 16 × 1.6 × 1.6 cm
Dolgozó kasztok

Kolóniaméret

,

Államforma

Élőhely

Telelő

Élelemigény

Páraigény

Tartási nehézség

Dolgozóméret

,

Camponotus nicobarensis termékről 10 értékelés

 1. AntsHungary

  Egyik legjobban bevált kezdő hangyafaj. Szívós és jól szaporodik. Egyetlen hátránya a fajnak, hogy akár egy szezon alatt is kinőheti a helyét, ezért inkább azoknak ajánljuk, akik gyorsan fejlődő, nagy helyet benépesítő, nem telelő hangyafajt keresnek maguknak hosszútávra.

 2. Máté Kucsera (megerősített tulajdonos)

  ✔ Látványos, nagyméretú hangyák
  ✔ Gyorsan szaporodnak, 1 hónapja jöttek 15-en, a mostani létszám 29
  ✔ FormiKIT Mini L -ben laknak, ami szintén szuper. Könnyű benne az etetés, könnyű takarítani és a műanyagon keresztül mindent látni
  ✔ Segitőkészség az AntsHungary részéről
  ✔ Teljes elégedettség

 3. Levente

  Gyönyörű faj. Nagyon gyorsan szaporodnak, méretükhöz képest. Imádják az édes dolgokat (erről kapták az angol nevük Sugar ants). Nyugodtak , ha megvilágítják őket nem nagyon bolydulnak fel. Kezdőknek nagyon ajánlom mivel nem telelnek ezért nem macerás tartani őket. Olyanoknak ajánlom akik tudják tartani a tempót a kolónia növekedésével mivel minden helyet hónapok alatt kinőnek. Összesítve egy nagyon jó hangyafaj mind tartásilag, mind kinézetileg.

 4. Leithold Olivér

  Nagyon egyszerűen tartható faj.Nagyon elégedett vagyok 4-5 hete rendeltem 10 petével érkezet azóta már 5 lárva 15 pete van. nagyon szapora faj ebből látszik hogy kezdőknek is ajánlott.

 5. Hangya rajongó (megerősített tulajdonos)

  Nagyon látványosak és szépek

 6. Chaos (megerősített tulajdonos)

  Tényleg nagyon szapora csak 8 napja jöttek 7-9 pete 2 lárva és 5 báb és már ki is kell ez első dolgozója és petékből is rakott már. A királynő elég aktív fényre nem érzékeny nagyon de a levegő áramlásra inkább. Ahogy előttem is írták már nagyon szeretik az édes dolgokat.Szerintem kezdő kolóniának tökéletes normál(16×160 mm) kémcsőben 3-5 hónapig simán lehet tartani őket de ez függ hogy milyen hőmérsékleten vannak tartva.

 7. Orvos-Tóth Máté Endre (megerősített tulajdonos)

  Kiváló faj!

 8. Vitális Máté (megerősített tulajdonos)

  Ma érkezett a Q 3 dolgozóval, mindd a három túlélte az utazást, szívósak.. várom a folytatást.

 9. Barna

  3 éve vettem őket Q+13 dolgozóval, azóta már körülbelül 4000-en vannak. Nagyon szívós és látványos hangyafaj. Viszont amit érdemes tudni róla, hogy NAGYON gyorsan szaporodnak és ezzel együtt sokat is esznek. Csak ajánlani tudom

 10. N.Mátyás G.

  Az én kis csapatom 1Q és 6 dolgozóból állt amikor megérkezett.Most már talán 12-20 dolgozó van.A szaporodás gyorsasága pipa, közepes méretű királynő pipa, sok fiasítás is pipa, tiszta fészek és kifutó nem pipa. De nincs baj vele csak hogy hiába tisztítom.CSAK AJÁNLANI TUDOM AKI NAGY MÉRETŰ KOLÓNIÁT AKAR MAGÁNAK VAGY VALAKI MÁSNAK.

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.