Hangyafarm

Magyarország egyetlen hangyászata!

Prenolepis melanogaster

magyar neve: ázsiai mézesbödön hangya
: 10 mm
🐜: 5-6 mm
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 60%
🌡️: 21 – 30°C
❄️: –

Törlés

Prenolepis melanogaster

Leírás

Ritka, nagy méretű, dél-kínai hangyafaj, életmódjában és tulajdonságaiban a hazai Prenolepis nitens fajra hasonlít. Ennél a fajnál is megjelennek olyan dolgozók, amelyek óriásira duzzadt potrohukban nagy mennyiségű zsírtartalékot halmoznak fel, ezért  „ázsiai mézesbödön hangyának” is nevezik. A boly ezzel a tartalékkal képes átvészelni az ínségesebb időszakokat, és részben ebből táplálják az utódokat is. Önálló államalapítású, polygyn (többkirálynős) faj. A királynő 1 cm körüli, vöröses-sárgás színezetű. Dolgozói is hasonló színűek, de az idősebb egyedek valamivel sötétebbek, vörösesebbek a bolyban. Bár a többi mézesbödön hangyához hasonlóan ez is nagyon látványos és közkedvelt faj, viszonylag ritka, így keveset tudunk még az ideális tartási körülményeiről.
Gyakorlott hangya tartóknak ajánlott faj! 

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: Az első dolgozógeneráció kinevelése gyakorlottabbak számára általában problémamentes, az első 20-30 dolgozó 4-8 héttel a peterakás után fejlődik ki. A második generációnál már fokozottan figyelni kell a rendszeres etetésre, és az ideális hőmérséklet kitapasztalására.

Teleltetés: Trópusi faj, nem kell teleltetni.

További információk

Tömeg 0.025 kg
Méretek 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

Élőhely

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Telelő

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Prenolepis melanogaster” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.