ANTSITE.EU

Check the antsite!

Prenolepis melanogaster

magyar neve: ázsiai mézesbödön hangya
: 10 mm
🐜: 5-6 mm
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 60%
🌡️: 21 – 30°C
❄️: –

Clear

Prenolepis melanogaster

Description

Ritka, nagy méretű, dél-kínai hangyafaj, életmódjában és tulajdonságaiban a hazai Prenolepis nitens fajra hasonlít. Ennél a fajnál is megjelennek olyan dolgozók, amelyek óriásira duzzadt potrohukban nagy mennyiségű zsírtartalékot halmoznak fel, ezért  “ázsiai mézesbödön hangyának” is nevezik. A boly ezzel a tartalékkal képes átvészelni az ínségesebb időszakokat, és részben ebből táplálják az utódokat is. Önálló államalapítású, polygyn (többkirálynős) faj. A királynő 1 cm körüli, vöröses-sárgás színezetű. Dolgozói is hasonló színűek, de az idősebb egyedek valamivel sötétebbek, vörösesebbek a bolyban. Bár a többi mézesbödön hangyához hasonlóan ez is nagyon látványos és közkedvelt faj, viszonylag ritka, így keveset tudunk még az ideális tartási körülményeiről.
Gyakorlott hangya tartóknak ajánlott faj! 

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: Az első dolgozógeneráció kinevelése gyakorlottabbak számára általában problémamentes, az első 20-30 dolgozó 4-8 héttel a peterakás után fejlődik ki. A második generációnál már fokozottan figyelni kell a rendszeres etetésre, és az ideális hőmérséklet kitapasztalására.

Teleltetés: Trópusi faj, nem kell teleltetni.

Additional information

Weight 0.025 kg
Dimensions 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

Élőhely

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Telelő

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Prenolepis melanogaster”

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.