Mravčia farma

Predaj mravcov, mravčie farmy, pomôcky

Prenolepis melanogaster

magyar neve: ázsiai mézesbödön hangya
: 10 mm
🐜: 5-6 mm
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 60%
🌡️: 21 – 30°C
❄️: –

Vymazať

Prenolepis melanogaster

Popis

Ritka, nagy méretű, dél-kínai hangyafaj, életmódjában és tulajdonságaiban a hazai Prenolepis nitens fajra hasonlít. Ennél a fajnál is megjelennek olyan dolgozók, amelyek óriásira duzzadt potrohukban nagy mennyiségű zsírtartalékot halmoznak fel, ezért  „ázsiai mézesbödön hangyának“ is nevezik. A boly ezzel a tartalékkal képes átvészelni az ínségesebb időszakokat, és részben ebből táplálják az utódokat is. Önálló államalapítású, polygyn (többkirálynős) faj. A királynő 1 cm körüli, vöröses-sárgás színezetű. Dolgozói is hasonló színűek, de az idősebb egyedek valamivel sötétebbek, vörösesebbek a bolyban. Bár a többi mézesbödön hangyához hasonlóan ez is nagyon látványos és közkedvelt faj, viszonylag ritka, így keveset tudunk még az ideális tartási körülményeiről.
Gyakorlott hangya tartóknak ajánlott faj! 

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: Az első dolgozógeneráció kinevelése gyakorlottabbak számára általában problémamentes, az első 20-30 dolgozó 4-8 héttel a peterakás után fejlődik ki. A második generációnál már fokozottan figyelni kell a rendszeres etetésre, és az ideális hőmérséklet kitapasztalására.

Teleltetés: Trópusi faj, nem kell teleltetni.

Ďalšie informácie

Hmotnosť 0.025 kg
Rozmery 16 × 1.6 × 1.6 cm
Stupeň ťažkosti chovu

Výskyt

Forma Kolónie

Veľkosť kolónie

Kasty robotníc

Velkosť robotníc

Potreba potravy

Vlhkosť

Zimovanie

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Prenolepis melanogaster”

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.