Hangyafarm

Magyarország egyetlen hangyászata!

Camponotus pseudoirritans

14,800 Ft

magyar neve: kínai lóhangya
♛: 15 mm (monogyn)
🐜: 7 – 14 mm (polymorf)
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 70%
🌡️: 24 – 28°C
❄️: –

Törlés

Camponotus pseudoirritans

Leírás

Kezdőknek is ajánlott, jól tartható, nem telelő, ázsiai hangyafaj. Közkedvelt faj hangyafarmba, mert meleg környezet és elegendő élelem hatására nagyon gyorsan szaporodik. Egy év alatt elérhetik akár az 1000 egyedből álló kolóniaméretet is, ezért idővel nagy helyet igényelnek. Ideális faj nagyobb terráriumok gyors benépesítésére! A királynő feketéssárgás színű, dolgozói sárgák. Monogyn (egykirálynős), önálló államalapítású, polymorf hangyafaj, tehát három dolgozókaszt jelenik meg náluk (minor, media, major). Dolgozói masszívak, erősek és szívósak. Erős rágóik mellett savazással védekeznek. Meleg hatására aktívabbak, és jelentősen gyorsabban fejlődnek. Néhány ezer egyedből álló kolóniát alapítanak, jól tűrik az átmeneti szárazságot. Fészküket talajba építik, gyakran kövek alá. A királynő várható élettartama elérheti a 10-15 évet is.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás:  Nagyon szapora faj, a kolónia már kezdetben is meglehetősen gyorsan szaporodik, ideális esetben az első hónapokban kinevelnek 5-15 dolgozót. Egy év alatt elérheti a kolónia az 1000 dolgozós egyedszámot. Camponotusokra jellemző módon a kolónia félénk, amíg kevés dolgozójuk van, de amint elérik a több száz főt felbátorodnak és agresszíven őrzik a területüket.

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, nem kell teleltetni, azonban a téli időszakban, nagyjából novembertől februárig nem érdemes fűteni, szobahőmérséklet ajánlott nekik, nehogy a nagy szaporulat miatt túlterheljük a királynőt. Ebben az időszakban is aktívak maradnak azonban, és etetést is ugyanúgy igényelnek.

További információk

Tartási nehézség

,

Élőhely

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

,

Élelemigény

Páraigény

Telelő

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Camponotus pseudoirritans” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.