Messor structor (maggyűjtő-hangya)

(4 vásárlói értékelés)

Kezdőknek is ajánlott, egyszerűen tartható maggyűjtőfaj. Polygyne, több királynő együtt is tud bolyt alapítani. Három dolgozó-kaszt jelenik meg náluk. A minorok elsősorban felderítenek, és az utódok nevelésében segédkeznek. A majorok védik a bolyt, erős csáprágóikkal felaprítják a magokat, és a keményebb eleségállatokat. A media afféle átmenet a kettő között. Kifejlett kolóniákban kisebb létszámban igazi óriáskatonák is megjelenhetnek; ők a szuper-majorok. Nagyon tiszta faj, aktívan rendezi a környezetét. Beraktározzák a magvakat a fészkükbe, és ínséges időkben ebből az élelemraktárból tudnak táplálkozni. Saját szemétdombot is létrehoznak, oda pakolják a magok és elhullott társaik maradványait. Királynőjük akár 25 évet is megélheti!

Törlés
Cikkszám: N/A Kategória:

További információk

Dolgozó kasztok

3 kaszt

Kolóniaméret

több száz / néhány ezer egyed

Államforma

többkirálynős

Élőhely

Európai fajok

Élelemigény

magok + rovarok

Telelő

igen

Páraigény

alacsony

Tartási nehézség

egyszerű

Dolgozóméret

5-8mm, 9-16mm

Messor structor (maggyűjtő-hangya) termékről 4 értékelés

 1. Jónás Gergely

  1 hónapja jöttek kb. 35 fővel! Monstanra már 60-an vannak. Nagyon tiszták és rendezettek. A majorok elképesztőek! Nagyon ijedősek, minden rezgésre vagy egy hangosabb beszélgetésre. A hirtelen fényváltozás nem zavarja őket. Szívósak és erősek. Az AntsHungary csapata a legsegítőkészebb! Minden kérdésre egytől-egyig válaszolnak! Csak ajánlani tudom!

 2. Ménesi Péter

  10-20 fővel vettem meg kb. 5 hónapja, nagyon tisztaság kedvelő faj. Nagyon gyorsan szaporodnak, szóval nem kell várakozni. Látványos, ahogy rámennek a lisztkukacra, a major egyből beszokta vinni a kémcsőbe a királynő mellé (ez van a magokkal is). A formikárium berendezéseit nagyon szeretik, mindenképp rendezzétek be ti is. Minden egyes hangra felriadnak, de attól még semmi bajuk nincs, mert az utcán a föld alatt is hallják, ha valami vagy valaki hangos, nem kell ettől megijedni. Most azt várom, hogy kiköltözzenek a kémcsőből a fészekbe. Az Antsite a legjobb hangyaweb a világon, megbízhatók és jól magyaráznak! Érdemes feliratkozni!🐜🐜🐜🐜🐜😃😃😃😃😃

 3. Veszelszki Máté (megerősített tulajdonos)

  Április 8-án vettem át első kolóniaként egy királynőt hat dolgozóval. Azóta számuk kb. 40-50-re emelkedett. Két major is van már, további major-lárvákkal és bábokkal (plusz további fiasítás). Nagyon könnyen tartható faj, és ahogy előttem is írták, valóban könnyen felbolydulnak minden (akár apró) rezgésre, a fény viszont hidegen hagyja őket. Ajánlom a fajt minden (magamfajta) kezdőnek, az Antsite-ot meg mindenkinek, aki szeretne hangyákkal foglalkozni.

 4. Burai Máté

  Nekem kb egy ève vannak meg 5-10 dolgozóval jöttek most kb 50-60 dolgozóvan ès köztük 2db szuper major.Nagyon könnyen tartható faj.Minden kezdőnek ajánlom!Az antsite nagyon segítő kèsz.☺

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük