Hangyafarm

Magyarország egyetlen hangyászata!

Camponotus maculatus subnudus

magyar neve: foltos lóhangya
♛: 14 mm (monogyn)
🐜: 5 – 13 mm (polymorf)
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 60%
🌡️: 22 – 28°C
❄️: –

Törlés

Camponotus maculatus subnudus

Leírás

Monogyn (egykirálynős), önálló államalapítású ázsiai hangyafaj. Polymorf, dolgozói három különböző méretben jelennek meg (minor, media, major). A természetben fészküket a talajba ássák, és főleg nappal aktívak. Más hangyákkal szemben kevésbé agresszívek, inkább meghúzódóak, konfliktuskerülők. Szívós faj, jól tűri az átmeneti víz-, vagy táplálékhiányt. Jellegzetesen hosszúkás formájú hangyák, színezetük kaszttól függően eltérő lehet, de akár egyénenként is változhat. A legkisebb, minor kaszt dolgozói egészen sárgásak, míg a majorok és a királynő valamivel sötétebb színezetű. A majorok feje fekete, toruk sötétebb, potrohukat pedig sárgás foltok díszítik. A királynő barnássárgás színű, várható élettartama elérheti akár a 10-15 évet is. Erős rágóik mellett savazással védekeznek. Meleg hatására aktívabbak, és gyorsabban fejlődnek.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: A kolónia kezdetben lassan szaporodik, első évben legfeljebb 25-35 dolgozót nevelnek, de a harmadik évtől már elérhetik a 100 dolgozós egyedszámot. A kifejlett kolónia néhány ezer dolgozóból áll.

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, nem kell teleltetni.

További információk

Tömeg 0.025 kg
Méretek 16 × 1.6 × 1.6 cm
Élőhely

Tartási nehézség

,

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

,

Élelemigény

Páraigény

Teleltetés

Camponotus maculatus subnudus termékről 2 értékelés

  1. Vince

    Nagyon jó szívós fáj kb2 nap alatt megérkezett mivel még akkor amikor kaptam eléggé kezdő voltam akkor meg is ettek 3 petét mert nem ettetem őket rendszeresen (elfelejtettem)de most már kiismerem a fajt csak ajánlani tudom

  2. Vince

    Nagyon jó szívós faj nagyon hálás és egyben félős faj kezdőknek is ajánlom és nagyon gyorsan ki is hozták kb2 nap

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.