Mravčia farma

Predaj mravcov, mravčie farmy, pomôcky

Tetramorium caespitum

: 8 mm (monogyn)
🐜: 3 – 4 mm
🍽️: olejnaté semienka + hmyz + med
💧: 50 – 60%
🌡️: 21 – 28°C
❄️: November – Marec (5-8°C)

Vymazať

Tetramorium caespitum

Popis

Monogynný (jedna kráľovná) druh ktorý dokáže samostatne založiť kolóniu. Jeho malí robotníci sú veľmi agresívni a veľmi teritoriálni. Ak niečo vnikne do ich teritória, zhromaždia sa a zaútočia na to, aby to zneškodnili silným uhryznutím a s žihadlami. Sú nenáročné na chov a dobre prispôsobené svojmu prostrediu, preto sa odporúčajú pre začiatočníkov, ale je dôležité dbať na správnu ochranu pred únikom! Majú jednu kastu robotníc, kráľovná aj robotnice majú hnedočiernu farbu. Hniezda si zahrabávajú do zeme a uprednostňujú otvorené, slnečné miesta. Často sa sťahujú do prasklín v chodníkoch a ich vchod do hniezda je charakteristický, ľahko rozpoznateľný podľa kruhových úlomkov pôdy, ktoré rozprestierajú. Dobre znášajú sucho. Môžu byť chované v relatívne suchom prostredí aby sa neobjavili plesne a roztoče. Ich robotníci hľadajú potravu prevažne pri zemi. Na jar sme často svedkami teritoriálnych bojov, keď veľké počty prebudených mravcov opúšťajú svoje hniezda a bojujú medzi sebou.

Kŕmenie: okrem cukru, medu alebo hmyzu im dávajte aj malé množstvo olejnatých semien (napr. orechy, lieskové orechy, slnečnicové semená), aby ste im poskytli všetku potrebnú potravu.

Reprodukcia: V prvom roku vychovajú 30-50 pracovníkov, v druhom roku kolónia môže dosiahnuť niekoľko stoviek pracovníkov. V dospelej kolónií sa môžu objaviť tisíce robotníc. V poslednej fáze vývoja je kukla biela a už vyzerá ako samotný mravec.

Hibernácia: od konca novembra do marca pri teplote 5-8 °C.
Viac informácií o hibernácií mravcov nájdete v nasledujúcom videu: https://youtu.be/NC76PWRSEe8

Ďalšie informácie

Hmotnosť 0.025 kg
Rozmery 16 × 1.6 × 1.6 cm
Výskyt

Kasty robotníc

9 recenzií k Tetramorium caespitum

 1. Bants

  Nyár végén kezdtem el a kolóniát kb 10 bábot adtam a 👑-nek és most kb 60-an vannak.🍴Kevés olajos mag hetente egyszer rovar🐛 és egy héten kétszer méz.Ideális választás kezdőknek.☺

 2. Noskill Máté

  Rendeltem innen egy királynőt ami sajnos elpusztult. Felvettem a kapcsolatot az antsite csapattal és küldtek egy új királynőt, ami már 20 dolgozót kinevelt! 😀
  Kezdőknek nagyon tudom javasolni, igaz nem túl nagy, de gyorsan, látványosan szaporodik. Hetente 2x etetem őket mézzel, dióval/napraforgómaggal és nyakon csapott szúnyoggal 😛 . Hamarosan teleltetni kell őket, hogy tavasszal újult erővel fejlődjön a csapat! 🙂
  Ezer köszönet a Antsite-nak, akik minden hülye kérdésemre válaszoltak a hangyákkal kapcsolatban! 😀

 3. Etelvári Noel (overený zákazník)

  Nagyon jó hangya amikor megjött akor már volt dolgozója és azóta több lett mindenkinek csak ajánlani tudom

 4. Papp László (overený zákazník)

  Pont most jött meg a királynőm és rendesen remegett a kezem mikor kibontottam a csomagot.
  Volt egy kis gond, hogy a királynő beleragadt valamibe de kiszedtem és áttettem egy másik kémcsőbe.
  Nagyon tetszik mindenkinek ajánlom.

 5. Deli Bence

  Méretük ellenére elég agresszívek. Az ilyen fajokat kedvelem, mert izgalmas őket megfigyelni és mindig történik valami. Meg lehet figyelni, hogy a (magkeverék) magokat gyorsan felkapják és a bolyba futnak vele, a levélvágó hangya ehhez képest semmi. Nagyon tetszenek. Egyetlen hátrányuk, hogy telelők, nekem most keltek fel.

 6. Krisztián

  A befogástól számított kb három hét uitán kelt ki az első 5 dolgozó. Nagyon picik, nagyon kis cukuk. Nem volt velük emmi gond, a királynőt én nem etettem, most már megkapják az első mézadagjukat.

 7. Krisztián

  Nagyon cuki kis hangyakirálynő, nagyon apró dolgozókkal! Vigyázni kell a mézzel: én egy szabad szemmel alig látható mézcseppet tettem be neki, amibe sikerült három dolgozónak belefulladni. Alig fértek el hárman a mézcseppben, de bele tudtak fulladni! Méz helyett hangyamarcipán a javasolt eledel.

 8. Schidlik Zoltán

  Ugyan én nem itt rendeltem a királynő, de az antsite segített nekem abban, hogy felismerjem a fajt és szakszerűen tudjam tartani.
  Köszönöm!

 9. Bende

  Ez a fajt az antsite rendeltem. sok dolgozóval kaptam
  Nagyon szép és kedves faj👍🐜

Pridať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.