Mravčia farma

Predaj mravcov, mravčie farmy, náradie

Temnothorax angustulus

20.37

: 4 mm (monogyn)
🐜: 2,5 – 3 mm
🍽️: méz + rovarok + olajos magok
💧: 40 – 60%
🌡️: 22 – 28°C
❄️: November – Február (15°C)

Vymazať

Temnothorax angustulus

Popis

Kis méretű, egykirálynős (monogyn), önálló államalapítású hangyafaj, mely mindössze pár száz dolgozóból álló kolóniát alapít. Kis helyen is elfér hosszú távon az egész kolónia. A természetben meleg és száraz környezetben élnek, Nyugat-Európában, illetve Afrika északnyugati részein. Fészküket talajba ássák, és jól alkalmazkodnak különféle környezetekhez. A királynő és a dolgozók egyaránt sötétbarna színűek, ez a szín kevésbé gyakori a Temnothorax fajok között. A talajszinten és tereptárgyakon egyaránt sikeresen találják meg az élelmet. Tartásuk kezdőknek is ajánlott, azonban apró méretük miatt különös türelmet és odafigyelést igényelnek. Érdemes alaposan ügyelni a hangyafarm legapróbb réseire is, és vigyázni, nehogy beleragadjanak a vízpárába vagy a folyékony élelembe. Dolgozói félénkek, meghúzódók, kerülik a konfliktust más hangyafajokkal és rovarokkal, ezért kizárólag elhullott rovarokkal érdemes etetni őket, nem vadásznak élő eleségre. Végszükség esetén fullánkjukkal védekeznek, de ha tehetik, inkább elmenekülnek vagy elbújnak.

Etetés: Méz illetve rovarok mellett adhatunk nekik időnként kis mennyiségben olajos magvakat is (pl.: dió, mogyoró, napraforgómag), hogy meg legyen minden szükséges táplálékuk.

Szaporodás: Nem túl szapora faj, első évben mindössze 3-10 dolgozót nevelnek. második évben már elérhetik a 30-50 dolgozós egyedszámot. A kifejlett bolyban csak néhány száz dolgozó jelenik meg. Az utódok bábgubó nélkül fejlődnek, így a báb alak fehér és hangya formájú.

Teleltetés: Enyhe pihentetést igényel Novembertől Február végéig, 15°C-on.
Bővebb információ a teleltetésről ebben a videóban.

Ďalšie informácie

Hmotnosť 0.025 kg
Rozmery 16 × 1.6 × 1.6 cm
Stupeň ťažkosti chovu

Élőhely

Forma Kolónie

Veľkosť kolónie

Kasty robotníc

Velkosť robotníc

Potreba potravy

Vlhkosť

Teleltetés

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Temnothorax angustulus”

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.