Mravčia farma

Predaj mravcov, mravčie farmy, pomôcky

Lasius platythorax

magyar neve: erdei feketehangya
: 8–9 mm (monogyn)
🐜: 3–4 mm
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 60%
🌡️: 21 – 28°C
❄️: November – Március (5-8°C)

Vymazať

Lasius platythorax

Popis

A népszerű Lasius niger fajhoz hasonló külsejű, kevésbé gyakori, igénytelen hangyafaj. Monogyn (egykirálynős), önálló államalapítású, tartása egyszerű, jól alkalmazkodnak mindenféle körülményekhez. A kicsi, 3-4mm-es, barnásfekete színű dolgozói több ezer egyedből álló kolóniát alapítanak. Föld alatt fészkel, kedveli a laza, akár kifejezetten homokos talajt, de bárhol képes megtelepedni. A természetben gyakran tartanak levéltetveket növényeken, amelyeknek a szervezetükből kiválasztott cukros mézharmatát fogyasztják. Dolgozói a talaj szinten, vagy a növényeken keresgélnek, agresszívek, rágóik mellett savazással védekeznek. Királynője igen szívós, jól tűri az átmeneti víz-, vagy táplálékhiányt. Várható élettartama általában 5-10 év, de ideális esetben akár 20-30 évig is élhet!

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: Petétől a kifejlett dolgozóig 6-8 hét szükséges (hőmérséklettől függően). Gyorsan szaporodik, már második évben elérheti a néhány száz dolgozóból álló kolóniát.

Teleltetés: 5-8°C-on, November végétől Március végéig.
Bővebb információ a teleltetésről ebben a videóban.

Ďalšie informácie

Hmotnosť 0.025 kg
Rozmery 16 × 1.6 × 1.6 cm
Stupeň ťažkosti chovu

Výskyt

Veľkosť kolónie

Kasty robotníc

Velkosť robotníc

Potreba potravy

Vlhkosť

Zimovanie

1 recenzia k Lasius platythorax

  1. Egy a sok közül

    Kezdő hangyásznak is nagyon ajánlott, egyszerű tartású kis hangyafaj. A szállítást követő napokban még félénkek, de utána már elkezdenek aktívvá válni.
    Innen is nagyon köszönöm!

Pridať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.