Mravčia farma

Predaj mravcov, mravčie farmy, náradie

Camponotus lianghuang

♛: 12 mm (polygyn)
🐜: 4 – 10 mm (polymorf)
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 65%
🌡️: 24 – 27°C
❄️: –

Vymazať

Camponotus lianghuang

Popis

Többkirálynős (polygyn), önálló államalapítású, ázsiai hangyafaj. A neve egyelőre nem hivatalos, a hétköznapi neve kínairól fordítva “világossárga ácshangya” (亮黃弓背蟻). Mivel ez egy viszonylag ritka és csak az utóbbi évekből ismert hangyafaj, ezért keveset tudunk még róla, de ideális körülmények között dinamikusan szaporodik, tartása egyszerű, ezért kezdőknek is bátran ajánljuk. Már az első generációk dolgozói is meglehetősen bátrak és rátermettek, nem olyan félénkek mint a legtöbb Camponotus fajnál. Fában élő hangyafaj, ezért egyaránt tarthatjuk plexi vagy szivacsos fészkes formikáriumban is, jól alkalmazkodnak a szárazsághoz de a túl magas párát nem kedvelik. Királynője és dolgozói egyaránt látványos, sárgásvöröses színezetűek, a dolgozók a kifejlettebb bolyokban legalább kétféle méretben jelennek meg. A csúszós és az érdesebb felületeken egyaránt jól másznak.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás:  Bár többkirálynős faj, egy királynővel is gond nélkül alapít államot és szaporodik, nem feltétlenül van szükség több királynőre. Szapora faj, a kolónia már kezdetben is meglehetősen gyorsan fejlődik, ideális esetben az első hónapokban kinevelnek 5-10 dolgozót. A kifejlett kolónia néhány ezer dolgozóból áll.

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, nem kell teleltetni, az ideális tartási hőmérséklet nagyjából 25°C.

Ďalšie informácie

Hmotnosť 0.025 kg
Rozmery 16 × 1.6 × 1.6 cm
Stupeň ťažkosti chovu

,

Élőhely

Veľkosť kolónie

Kasty robotníc

Velkosť robotníc

,

Potreba potravy

Vlhkosť

Teleltetés

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Camponotus lianghuang”

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.