Mravčia farma

Predaj mravcov, mravčie farmy, pomôcky

Camponotus fedtschenkoi

: 12 mm (monogyn)
🐜: 4 – 11 mm (polymorfný)
🍽️: med + hmyz
💧: 50 – 70%
🌡️: 22 – 28°C
❄️: –

Vymazať

Camponotus fedtschenkoi

Popis

Odporúčame aj pre začiatočníkov, monogynný (kolónia s jednou kráľovnou), polymorfný druh mravca, s tromi kastami robotníc (minor, media, major). Ich vzhľad je veľmi atraktívny, hlava a hruď kráľovnej sú čiernej farby a bruško je žlté. Menšie robotnice sú svetložlté, hlava väčších robotníc je svetločierna, hruď a bruško sú svetložlté, ale sfarbenie sa môže u jednotlivých jedincov líšiť. V kolónii je len priblížne 100 robotníc, takže sa nemusíte obávať, že budete musiet kupovať nový formikárium. V porovnaní s ostatnými mravcami sú plaché a zdržanlivé, vyhýbajú sa konfliktom a zvyčajne skôr utekajú, než aby otvorene bojovali. V prírode hniezdia v zemi pod kameňmi. Okrem silného uhryznutia sa bránia aj s kyselinou mravčou. V teplých podmienkach sú aktívnejšie a rastú rýchlejšie. Životnosť kráľovien môže byť až 10-15 rokov.

Kŕmenie: medom a hmyzom.

Rozmnožovanie: Rozmnožovanie kolónie je spočiatku pomalé, v prvom roku vychovajú 15-30 robotníc, v treťom roku môže kolónia dosiahnuť 100 robotníc, čo sa považuje za zrelosť tohto druhu.

Hibernáciaanie: Nevyžadujú hibernáciu, ale počas zimného obdobia, od novembra do februára, sa odporúča držať ich pri izbovej teplote 2-3 mesiace bez vykurovania. Kolónia zostáva počas tohto obdobia aktívna a potrebuje krmenie.

Ďalšie informácie

Hmotnosť 0.025 kg
Rozmery 16 × 1.6 × 1.6 cm
Stupeň ťažkosti chovu

,

Výskyt

Forma Kolónie

Veľkosť kolónie

Kasty robotníc

Velkosť robotníc

Potreba potravy

Vlhkosť

Zimovanie

4 recenzie k Camponotus fedtschenkoi

 1. Horváth Boldizsár

  Épségben megjött de rá 1 hétre elpusztult. Valószínüleg nem élte túl az utat Ázsiából.

 2. Kovács Tamás

  Lassan egy éve van nálam kiràlynő+pár pete pár lárváról indult első évükben kb 31 dolgozó fejlődött ki aztán petézés december fele leállt. Most február van már megjelent az első bár sok pete. Bízok benne hogy idén is jól teljesít. A színe miatt vettem őket és a kis kolónia méret miatt. Színe érdekes . Fenekük bekajálva általában fehéres, testük sárgás. Fekete talajon jól láthatóak. Félősnek félősek de kíváncsiak. Kisebb matatásra a kifutóban amikor a létszám csak 15 dolgozó lehetett akkor is kb 7 dolgozó azonnal kiszalad megnézni mi folyik odakint.
  Összességében első nem telelő fajom ami méretben jól látható, érdekes színnel és aktívan keresgélnek. Nagy plussz melléjük hogy sok esetben semmiféle táplálékot nem visznek be a fészekbe ha visznek is azonnal kihordjám a bábgubókkal együtt tehát az összes kolóniámhoz képest ők patyola tiszták.

 3. Huszár zsolt (overený zákazník)

  Épségben megérkezett. Nálam kicsit félősek, ritkán jönnek ki a fészekből, gondolom mert még kevesen vannak. Szépen szaporodnak, három dolgozóval érkezett már hat van belőlük.

 4. Matyiék (overený zákazník)

  Kb. egy éve érkezett meg a királynő 2 dolgozóval és pár petével. Kezdőként elkövettünk pár hibát, a dolgozók mézbe ragadtak és elpusztultak, a petéket meg valószínűleg megette a királynő, mert nem vettünk eledelt, hanem a természetből gyűjtöttünk neki rovarokat, ami kevés lehetett. Kicsit megijedtünk, gyorsan vettünk lisztkukacot és jobban figyeltünk a rendszeres etetésre. Mostanra 20 fős a boly. A királynő nagyon strapabíró lehet, mert túlélte nálunk. Nagyon szépek a hangyák, öröm bennük gyönyörködni.

Pridať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.