Polyrhachis dives (szövőhangya)

(1 vásárlói értékelés)

6-8 mm-es dolgozói kitűnően másznak és nagy területet járnak be keresgélés közben. Leleményesek, a legtöbb problémát megoldják maguk, ezért ajánljuk kezdőknek is ezt a hangyafajt. Többkirálynős hangyafaj, az egyes királynők viszont nem raknak le nagy mennyiségű petét egyszerre, ezért viszonylag lassan növekszik a kolónia egyedszáma. Ezt meggyorsíthatjuk ha fűtjük őket, általában ők maguk is szeretnek a melegre fészkelni. Fészküket a formikáriumban talált építőanyagokból, illetve a lárvák által kibocsátott, szövetszerű anyagból építik fel. Ilyenkor lárvájukat szájukba fogva viszik magukkal, és eszközként használva szövik össze az alapanyagokat.

Kiürítés
Cikkszám: N/A Kategória:

További információk

Tartási nehézség

egyszerű

Élőhely

Ázsiai fajok

Államforma

többkirálynős

Kolóniaméret

több száz / néhány ezer egyed

Dolgozóméret

5-8mm

Dolgozó kasztok

1 kaszt

Élelemigény

méz + rovarok

Páraigény

alacsony, közepes

Telelő

nem

Polyrhachis dives (szövőhangya) termékről 1 értékelés

 1. Jónás Gergely Péter

  Nagyon érdekes faj és nagyon nagyon szépek. Tapasztalataim szerint az első peték megjelenéséig sokat kell várni és türelmesnek lenni, de ha ez meg van akkor fél hónap alatt megjelennek az első peték. A peték viszonylag közepes sebességgel fejlődnek ki dolgozóvá. A meleget kedvelik. Általában a legtöbb problémát elintézik maguk. A cukros víz a kedvencük, nagyon imádják. A dolgozók agresszívak és nagyon erős terület őrzés jellemző rájuk. Szívósak és erősek. Ajánlom az olyan kezdőknek akiknek ez lenne az első nem telelő fajuk. Amit nagyon fontos tudni róluk:
  – ~26°C-ot igényelnek
  -sok rovart igényelnek, főleg a lárvák miatt
  -a cukros vizet nagyon szeretik, de a virágmézet sem vetik meg
  -nagyon jól másznak az üvegen és egyéb felületeken, szökésgátló ajánlott
  -a pára ~60-80%-os legyen, ez fontos mert csak akkor másznak ki a fészkükből, ha meg van a kellő páratartalom.
  Viszonylag egész könnyen tartható faj, bár ha természetes szőtt fészket szeretnél tőlük látni, akkor egy kicsit több tapasztalatot igényel. A fészekhez tisztasági okok miatt ajánlom a kókuszrostot vagy az erdőtalajt/tőzeget.🙂🐜

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük