Hangyafarm

Magyarország egyetlen hangyászata!

Ectomomyrmex astutus

magyar neve: ravasz tőröshangya
: 14 mm (primitív)
🐜: 9 – 12 mm
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 80%
🌡️: 24 – 28°C
❄️: –

Törlés

Ectomomyrmex astutus

Leírás

Nagy méretű, 9-12mm-es, ragadozó hangyafaj. Vadászat közben erős rágóikkal ragadják meg áldozatukat és fullánkjukkal, illetve erős mérgükkel semlegesítik. Ennél a fajnál a királynő nehezen, csak a torán lévő szárnyizmok alapján különböztethető meg dolgozóitól. Mindössze pár száz egyedből álló kolóniát alapít. Magas a páraigényük, talajnak ezért kókuszrostot vagy tőzeget javaslunk, ami megköti a párát. A talajba telepíthetünk ugróvillásokat és ászkarákokat is, hogy segítségükkel megelőzhessük az atkák elszaporodását. Étrendjük elsősorban rovarokból áll, 2-3 naponta ajánlott etetni őket, de éve maximum 1 cm-es rovarokat tegyünk be, mert a nagyobbaktól már félhetnek, és nem biztos, hogy levadásszák őket. Elfogyasztanak viszont darabolt rovarokat is, ezt bármilyen méretben adhatunk nekik. A rovarok mellett mézesvízzel, cukrosvízzel vagy mézes-cukros vízzel is etessük őket. Nem képesek mászni az üvegen és a csúszós felületeken, viszont magas páraigényük miatt nem ajánlott nyitott terráriumban tartani őket, mert azok könnyebben kiszárad mint a teljesen zártak.
Primitív faj, tehát jól működő kolóniában képesek lehetnek szaporodóképes gamergate-et kinevelni.
Csak tapasztalt hangyatartóknak javasolt faj!

Etetés: Mézes vízzel, cukros vízzel, vagy mézes-cukros vízzel, és élő rovarokkal 1 cm-es méretig, vagy darabolt rovarokkal bármilyen méretben.

Szaporodás: Nagy méretű dolgozói meglehetősen lassan fejlődnek, sok türelmet igényel a tartásuk, főleg a kezdeti, bolyalapítási időszakban!

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, nem kell teleltetni.

További információk

Tömeg 0.025 kg
Méretek 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

,

Élőhely

Kolóniaméret

Államforma

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Teleltetés

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ectomomyrmex astutus” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.