Hangyafarm

Magyarország egyetlen hangyászata!

Odontoponera transversa

magyar neve: erdei fogashangya
♛: 12 mm (monogyn)
🐜: 10 – 12 mm
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 80%
🌡️: 24 – 28°C
❄️: –

Törlés

Odontoponera transversa

Leírás

Nagy méretű, talajban fészkelő, egykirálynős (monogyn), trópusi esőerdőkben élő hangyafaj. Portyázó államalapítású, ezért királynő a kezdeti időszakban is igényli az etetést mézzel és darabolt rovarral. Megjelenésük meglehetősen egyedi, a királynő és a dolgozók egyaránt nyúlánk testalkatúak és mattfekete színűek. Erős harapásuk mellett fullánkjukkal védekeznek és vadásznak. Magas páratartalmat igényelnek, talajnak ezért kókuszrostot vagy tőzeget javaslunk, ami megköti a párát. A talajba telepíthetünk ugróvillásokat és ászkarákokat is, hogy segítségükkel megelőzhessük az atkák elszaporodását. Elfogyasztanak darabolt rovarokat is, ezt bármilyen méretben adhatunk nekik, emellett mézesvízzel, cukrosvízzel vagy mézes-cukros vízzel etessük őket 2-3 naponta. Nem képesek mászni az üvegen és a csúszós felületeken, viszont magas páraigényük miatt nem ajánlott nyitott terráriumban tartani őket, mert azok könnyebben kiszáradnak, mint a teljesen zártak. A kolónia indítása királynőről nehézkes, kisebb csapattal valamivel egyszerűbb, de még kevés ismeretünk van róla, ezért nem tartozik az egyszerűen tartható fajok közé!
Csak tapasztaltaknak ajánlott hangyafaj! 

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: A kolónia kezdetben lassan szaporodik, nehezen indul el, de a harmadik évben már elérhetik 100 dolgozót. A kifejlett kolónia egyedszáma mindössze pár száz dolgozóból áll.

Teleltetés: Trópusi faj, nem igényel teleltetést.

További információk

Tartási nehézség

,

Élőhely

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

,

Telelő

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Odontoponera transversa” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.