Hangyafarm

Magyarország egyetlen hangyászata!

Novomessor cockerelli

Amerikai maggyűjtőhangya
♛: 12 mm (monogyn)
🐜: 8 – 10 mm
🍽️: méz + rovarok + magok
💧: 50 – 70%
🌡️: 25 – 30°C
❄️: December – Február (20°C)

Törlés

Novomessor cockerelli

Leírás

Önálló államalapítású, monogyn (egykirálynős), látványos amerikai hangyafaj. Egyszerűen tartható, kezdőknek is ajánlott. A természetben sivatagos területeken fészkel, talajba ásott járataiban. Vöröses színük és hosszú lábaik miatt megjelenésük egyedi, fürgék, és könnyedén járnak be nagy területeket élelem után kutatva. Ez a faj is  maggyűjtő, a különböző magokat járataikban raktározzák el, és ezekből táplálkoznak később. Jól tűrik a szárazságot, tisztán tartják a környezetüket, ezért ideális faj a hangyafarmba! Tarthatjuk őket viszonylag száraz környezetben, néhány itatót elhelyezve, így nem fognak megjelenni a penészgombák és az atkák. A szemetet felhalmozzák, általában a kifutó legmelegebb és legszárazabb sarkában, ezért könnyen eltávolítható. Prédáikat általában erős rágóikkal semlegesítik. Egyedül félénkek, de csapatban agresszíven harcolnak. Dolgozói főleg a talaj szinten keresgélnek, és leginkább este aktívak. Népes, több ezer egyedből álló kolóniát alapítanak.

Etetés: mézzel, magokkal (magkeverék + olajos magvak: dió vagy mogyoró) és rovarokkal.

Szaporodás: A kolónia kezdetben lassan indul el, de később már a meleg hatására dinamikusabban szaporodik. A kifejlett kolónia nagyjából 5000 dolgozóból áll.

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, nem kell teleltetni, azonban a téli időszakban, decembertől februárig nem érdemes fűteni, szobahőmérséklet ajánlott nekik.

További információk

Tömeg 0.025 kg
Méretek 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

Élőhely

Államforma

Kolóniaméret

,

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Telelő

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Novomessor cockerelli” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.