Hangyafarm

Magyarország egyetlen hangyászata!

Lasius flavus

4,400 Ft

magyar neve: gyakori borostyánhangya
: 8 mm (polygyn)
🐜: 3 – 4 mm
🍽️: méz + rovarok
💧: 60 – 70%
🌡️: 21 – 26°C
❄️: November – Március (5-8°C)

Törlés

Lasius flavus

Leírás

Félénk, föld alatt élő, rejtett életmódú, élénk sárga színű, polygyn (többkirálynős), önálló államalapítású hangyafaj. Több királynő is képes együtt államot alapítani, és nagyon elfogadóak egymással. A királynők a későbbiekben sem rivalizálnak, nem bántják egymást. Természetes élőhelyükön a növények földalatti gyökerein nevelt tetvek termelik meg nekik a szénhidrát nagy részét. Rovarokhoz is hozzájutnak a föld alatt, így ritkán kell a felszínre jönniük. Élőhelyük jól felismerhető arról, hogy a boly feletti részen kipusztulnak a növények. Otthoni tartásnál mézzel és rovarokkal kell etetni. Tartása egyszerű, jól alkalmazkodnak. Kifejlett államaik hatalmasra nőhetnek, akár több ezer egyedből álló kolóniát is alapítanak, különösen a többkirálynős bolyokban. Az idősebb dolgozók feje idővel sötétebb sárga színűvé válik. A hazánkban élő sárga színű, önálló államalapítású Lasius fajoknak (Cautolasius) a Lasius flavus az egyik leggyakoribb képviselője (a másik: Lasius myops). Kicsi, 3-4mm-es dolgozói természetes környezetben főleg a földfelszín alatt vadásznak, rágóik mellett savazással ártalmatlanítják áldozataikat.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: Petétől a kifejlett dolgozóig 6-8 hét szükséges (hőmérséklettől függően). Gyorsan szaporodik, már második évben elérheti a néhány száz dolgozóból álló kolóniát.

Teleltetés: 5-8°C-on, November végétől Március végéig.
Bővebb információ a teleltetésről ebben a videóban.

További információk

Tömeg 0.025 kg
Méretek 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

Élőhely

Államforma

Élelemigény

Kolóniaméret

,

Dolgozóméret

,

Páraigény

,

Telelő

Dolgozó kasztok

Lasius flavus termékről 4 értékelés

 1. Sz. Martin (megerősített tulajdonos)

  Nagyon félénkek, egy kis földel ellátott helyet kaptak, amiben annyira jól érezték magukat, hogy a szívrohamot hozták rám, azt hittem eltűntek! 😀 Nagyon kis aranyosak

 2. Fábián Tamás (megerősített tulajdonos)

  Szép, tiszta, egészséges kolóniát kaptam, már meg is jelentek az első nálam kelt dolgozók. Nagyon érdekes, hogy ezek a pici lények milyen ügyesen dolgoznak együtt.

 3. Mani

  Nagyon kis aranyosak. Nekem kettő királynőm van, már elég sok pete van . Sajnos az egyik takarítás nál egy csomó lárva elázott, de másnapra lett egy csomó másik.

 4. Kollár Patrik Zoltán

  Még meg sem rendeltük de tudom , hogy a formikitek közül a test tuber mini lesz a megfelelő .
  Azért mert ha lefedem a kémcsőberakót akkor a föld alatt fogják érezni magukat .

  megjegyzés nagyon cukik .

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.