ANTSITE

Hormiga sito internacional!

Temnothorax unifasciatus

: 4 mm (monogyn)
🐜: 2,5 mm
🍽️: méz + rovarok + olajos magok
💧: 50 – 60%
🌡️: 21 – 28°C
❄️: November – Március (5-8°C)

Limpiar

Temnothorax unifasciatus

Descripción

Kis méretű, egykirálynős (monogyn), önálló államalapítású hangyafaj, mely mindössze pár száz dolgozóból álló kolóniát alapít. Kis helyen is elfér hosszú távon az egész kolónia. A természetben kisebb gallyakba, ágakba vagy fakérgek alá költöznek, ezért jól másznak, függőleges irányban is keresgélnek, és jól tűrik a szárazságot. Egyaránt élnek talajszinten, vagy annál feljebb, a fákon is. A királynők és a dolgozók sárgás színűek, enyhe fekete mintázattal, csápvégeik elsötétültek. Tartásuk kezdőknek is ajánlott, azonban apró méretük miatt különös türelmet és odafigyelést igényelnek. Érdemes alaposan ügyelni a hangyafarm legapróbb réseire is, és vigyázni, nehogy beleragadjanak a vízpárába vagy a folyékony élelembe. Dolgozói félénkek, meghúzódók, kerülik a konfliktust más hangyafajokkal és rovarokkal, ezért kizárólag elhullott rovarokkal érdemes etetni őket, nem vadásznak élő eleségre. Végszükség esetén fullánkjukkal védekeznek, de ha tehetik, inkább elmenekülnek vagy elbújnak.

Etetés: Méz illetve rovarok mellett adhatunk nekik időnként kis mennyiségben olajos magvakat is (pl.: dió, mogyoró, napraforgómag), hogy meg legyen minden szükséges táplálékuk.

Szaporodás: Nem túl szapora faj, első évben mindössze 3-10 dolgozót nevelnek. második évben már elérhetik a 30-50 dolgozós egyedszámot. A kifejlett bolyban nagyjából 200 dolgozó jelenik meg. Az utódok bábgubó nélkül fejlődnek, így a báb alak fehér és hangya formájú.

Teleltetés: November végétől Márciusig ajánlott teleltetni, 5-8°C-on.
Bővebb információ a teleltetésről ebben a videóban.

Información adicional

Peso 0.026 kg
Dimensiones 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

,

Élőhely

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Teleltetés

Valoraciones

No hay valoraciones aún.

Sé el primero en valorar “Temnothorax unifasciatus”

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.