ANTSITE

Hormiga sito internacional!

Camponotus sylvaticus

♛: 11-12 mm (monogyn)
🐜: 6 – 10 mm (polymorf)
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 70%
🌡️: 20– 28°C
❄️: November – Március (5 – 9 °C)

Limpiar

Camponotus sylvaticus

Descripción

Monogyn (egykirálynős), önálló államalapítású fényesfekete dél-európai hangyafaj. Jól tűrik a szárazabb élőhelyeket is. Fényesfekete hangyák, vöröses árnyalatokkal. Polymorf, dolgozói három különböző méretben jelennek meg (minor, media, major). A kolónia egyedszáma a néhány száz dolgozót éri el csupán, ezért nem kell attól tartanunk, hogy túlnőnek rajtunk. Más hangyákkal szemben félénkek, meghúzódók, kerülik a konfliktust, nyílt harcok helyett általában inkább megfutamodnak. A fürge dolgozók jól látnak, időnként akár le is vetik magukat a faágakról, ha ezzel megmenekülhetnek a küzdelemtől. Táplálékforrásaikat nem őrzik, dolgozói magányosan keresgélnek. Szívós, jól tűri az átmeneti víz-, vagy táplálékhiányt. A királynő várható élettartama elérheti akár a 10-15 évet is.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: A kolónia kezdetben lassan szaporodik, első évben legfeljebb 10-20 dolgozót nevelnek, de a harmadik évtől már elérhetik a 100 dolgozós egyedszámot.

Teleltetés: 5-9°C-on, November végétől Március végéig.
Bővebb információ a teleltetésről ebben a videóban.

Información adicional

Peso 0.025 kg
Dimensiones 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

Élőhely

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

,

Élelemigény

Páraigény

Teleltetés

Valoraciones

No hay valoraciones aún.

Sé el primero en valorar “Camponotus sylvaticus”

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.