ANTSITE.EU

Check the antsite!

Tetramorium semilaeve

magyar neve: déli gyepihangya
: 5-6 mm (monogyn)
🐜: 2-3 mm
🍽️: méz + rovarok + olajos magok
💧: 50 – 60%
🌡️: 21 – 28°C
❄️: November – Március (5-8°C)

Clear

Tetramorium semilaeve

Description

Önálló államalapítású, monogyn (egykirálynős) hangyafaj. Dél-Európában, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten egyaránt előfordul. Kis méretű dolgozói igen agresszívek és nagyon erős területőrzés jellemző rá. Ha valami betéved a területére, akkor összefognak és letámadják, erős rágóikkal és fullánkjukkal semlegesítik. Egyszerűen tartható, igénytelen, szapora faj, jól alkalmazkodnak a környezetükhöz, ezért kezdőknek is ajánlott a tartásuk, de fontos ügyelni a megfelelő szökésvédelemre! Egy dolgozókaszt jelenik meg náluk, a királynő és a dolgozók egyaránt barnásfekete színűek. Fészküket talajba ássák, kedvelik a nyílt, napsütötte élőhelyeket. Jól tűrik a szárazságot. Tarthatjuk őket viszonylag száraz környezetben, néhány itatót elhelyezve, így nem fognak megjelenni a penészgombák és az atkák. Dolgozói főleg a talaj szinten keresgélnek.

Etetés: Cukor vagy méz illetve rovarok mellett adjunk nekik kis mennyiségben olajos magvakat is (pl.: dió, mogyoró, napraforgómag), hogy meg legyen minden szükséges táplálékuk.

Szaporodás: Meleg hatására gyorsan szaporodnak. Első évben 30-50 dolgozót nevelnek, második évben már elérhetik a néhány száz dolgozós egyedszámot. A kifejlett bolyban több ezer dolgozó is megjelenhet. Az utódok bábgubó nélkül fejlődnek, így a báb alak fehér és hangya formájú.

Teleltetés: November végétől Márciusig ajánlott teleltetni, 5-8°C-on.
Bővebb információ a teleltetésről ebben a videóban.

Additional information

Tartási nehézség

,

Élőhely

,

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Telelő

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Tetramorium semilaeve”

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.