ANTSITE.EU

Check the antsite!

Tetramorium immigrans

3,000 Ft

magyar neve: gyakori gyepihangya
: 8 mm (monogyn)
🐜: 3-4 mm
🍽️: méz + rovarok + olajos magok
💧: 50 – 60%
🌡️: 21 – 28°C
❄️: November – Március (5-8°C)

Clear

Tetramorium immigrans

Description

Kezdőknek is ajánlott, egyszerűen tartható, önálló államalapítású, monogyn (egykirálynős) hangyafaj. Gyakori faj hazánkban, agresszív, és nagyon erős területőrzés jellemző rá. Ha valami betéved a területére, akkor összefognak és letámadják, erős rágóikkal és fullánkjukkal semlegesítik. Egyszerűen tartható, igénytelen, szapora faj, jól alkalmazkodnak a környezetükhöz, ezért kezdőknek is ajánlott a tartásuk. Egy dolgozókaszt jelenik meg náluk, a királynő és a dolgozók egyaránt barnásfekete színűek, a dolgozók ritkán vörösesek. Fészküket talajba ássák, kedvelik a nyílt, napsütötte élőhelyeket. Gyakran járdák repedéseibe is beköltöznek, fészekbejáratuk jellegzetes, könnyen felismerhető a kör alakban kihordott talaj darabokról. Jól tűrik a szárazságot. Tarthatjuk őket viszonylag száraz környezetben, néhány itatót elhelyezve, így nem fognak megjelenni a penészgombák és az atkák. Dolgozói főleg a talajszinten keresgélnek.

Tavasszal gyakran szemtanúi lehetünk területháborúiknak, ilyenkor az ébredező bolyok nagy számban kivonulnak a fészkekből és egymásnak esnek. Mivel tavasszal amúgy is gyakori az esőzés, ezért a néphagyomány erre mondja tévesen, hogy “a hangyák jelzik előre az esőt”.

Etetés: Cukor vagy méz illetve rovarok mellett adjunk nekik kis mennyiségben olajos magvakat is (pl.: dió, mogyoró, napraforgómag), hogy meg legyen minden szükséges táplálékuk.

Szaporodás: Meleg hatására gyorsan szaporodnak. Első évben 30-50 dolgozót nevelnek, második évben már elérhetik a néhány száz dolgozós egyedszámot. A kifejlett bolyban több ezer dolgozó is megjelenhet. Az utódok bábgubó nélkül fejlődnek, így a báb alak fehér és hangya formájú.

Teleltetés: November végétől Márciusig ajánlott teleltetni, 5-8°C-on.
Bővebb információ a teleltetésről ebben a videóban.

Additional information

Weight 0.025 kg
Dimensions 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

Élőhely

,

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Telelő

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Tetramorium immigrans”

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.