ANTSITE.EU

Check the antsite!

Tetramorium bicarinatum

: 5 mm (polygyn)
🐜: 3 – 3,5 mm
🍽️: méz + rovarok + olajos magok
💧: 50 – 70%
🌡️: 24 – 28°C
❄️: –

Clear

Tetramorium bicarinatum

Description

Önálló államalapítású, polygyn (többkirálynős) hangyafaj. Dolgozói igen agresszívek és erősen territoriálisak. Ha valami betéved a területükre, akkor összefognak és letámadják, erős rágóikkal és fullánkjukkal semlegesítik. Egyszerűen tartható, igénytelen, szapora faj, jól alkalmazkodnak a környezetükhöz, ezért kezdőknek is ajánlott a tartásuk, de fontos ügyelni a megfelelő szökésvédelemre! Egy dolgozókaszt jelenik meg náluk, a királynő és a dolgozók egyaránt barnásvöröses színűek. Fészküket talajba ássák, kedvelik a nyílt, napsütötte élőhelyeket. Jól tűrik a szárazságot. Dolgozói főleg a talaj szinten keresgélnek.

Etetés: Cukor vagy méz illetve rovarok mellett adjunk nekik kis mennyiségben olajos magvakat is (pl.: dió, mogyoró, napraforgómag), hogy meg legyen minden szükséges táplálékuk.

Szaporodás: Meleg hatására gyorsan szaporodnak. Első évben 30-50 dolgozót nevelnek, második évben már elérhetik a néhány száz dolgozós egyedszámot. A kifejlett bolyban több ezer dolgozó is megjelenhet. Az utódok bábgubó nélkül fejlődnek, így a báb alak fehér és hangya formájú.

Teleltetés: Trópusi faj, nem igényel teleltetést.

Additional information

Weight 0.025 kg
Dimensions 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

Habitat

Államforma

Kolóniaméret

,

Dolgozóméret

Dolgozó kasztok

Élelemigény

Páraigény

Wintering

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Tetramorium bicarinatum”

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.