ANTSITE.EU

Check the antsite!

Prenolepis naoroji

magyar neve: ázsiai ragyogóhangya
: 6 – 8 mm (polygyn)
🐜: 3 – 4 mm
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 60%
🌡️: 19-20°C
❄️: –

Clear

Prenolepis naoroji

Description

“Téli hangyának” is nevezik mert ez a faj kedveli a hűvösebb hőmérsékletet. Az átmeti időszakokban a legaktívabbak föld felett, tavasszal és ősszel. A nyári nagy melegben lehúzódnak mélyen a föld alá, és a föld alatt szereznek élelmet maguknak. Ha a túl meleg hőmérsékleten tartjuk őket, akkor passzívvá válnak, és hasonlóan lelassul az anyagcseréjük, mint a téli álom közben. Önálló államalapítású, polygyn (többkirálynős) faj. A királynő barnásfekete, a dolgozók feje és tora sárga, potrohuk sötétebb, egyalakúak, de képesek továbbfejlődni, úgynevezett “mézesbödön”-ökké. Valójában azonban ennek a fajnak nincs köze az Afrikában élő valódi mézesbödön hangyákhoz, de azokhoz hasonlóan működnek ők is. A továbbfejlődött dolgozók potrohukban zsírtartalékot raktároznak, mellyel átvészelik a nehezebb időszakokat, és részben képesek átvenni az utódok nevelését a királynőtől a bolyban. Tartásuk nem egyszerű, folyamatos hűvös hőmérsékletet szükséges biztosítani számukra!
Gyakorlott hangya tartóknak ajánlott faj! 

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: Az első dolgozógeneráció kinevelése gyakorlottabbak számára általában problémamentes, az első 20-30 dolgozó 4-8 héttel a peterakás után fejlődik ki. A második generációnál már fokozottan figyelni kell a rendszeres etetésre, és a stabil, hűvös hőmérsékletre.

Teleltetés: Trópusi faj, nem igényel teleltetést.

Additional information

Tartási nehézség

,

Élőhely

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Telelő

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Prenolepis naoroji”

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.