ANTSITE.EU

Check the antsite!

Plagiolepis taurica

Kis méretű, többkirálynős, fürge, agresszív és territoriális hangyafaj. Területüktől jellegzetes citromra emlékeztető feromonjukkal tartják távol a rivális hangyafajokat, melyek elkerülik őket ha megérzik. A Tapinomák főleg rovarhullákat esznek, de olykor szívesen megjelennek nagyobb hangyák csatáin; hogy ott, mint a harcmező hiénái, az elesetteknek és sebesülteknek nekiessenek, és azokat, mint könnyen szerzett zsákmányt, onnan elhurcolják. Néhány-ezer egyedből álló kolóniát alapítanak.

Clear

Plagiolepis taurica

Description

Apró méretű, önálló államalapítású, többkirálynős (polygyn), fürge, agresszív hangyafaj. Királynői vöröses árnyalatúak, dolgozói sárga, barna, sötétbarna, fekete és vöröses színekben egyaránt előfordulnak. A fiatalabb dolgozók világosabbak, ahogy idősödnek úgy nyerik el egyre sötétebb színüket. Nagyon szapora, leleményes faj. Gyors szaporodásukhoz nagy mennyiségű élelemre van szükségük. A természetben ha az adott területen nem találnak elegendő táplálékot, akkor hamar szedik a sátorfájukat, és az egész boly új, alkalmasabb területre költözik. Fontos, hogy megfelelő szökésvédelemmel ellátott formikáriumban tartsuk őket!

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: Meleg hatására gyorsan szaporodnak. A kifejlett bolyban több ezer dolgozó is megjelenhet.

Teleltetés: 5-8°C-on, November végétől Március végéig.
Bővebb információ a teleltetésről ebben a videóban.

Additional information

Tartási nehézség

,

Habitat

Államforma

Dolgozóméret

Élelemigény

Dolgozó kasztok

Kolóniaméret

,

Páraigény

Wintering

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.