ANTSITE.EU

Check the antsite!

Pheidole sinica

: 14 mm (polygyn)
🐜: 4-9 mm (polymorf)
🍽️: méz + rovarok + magok
💧: 50 – 80%
🌡️: 24 – 30°C
❄️: –

Clear

Pheidole sinica

Description

A legnagyobb Pheidole faj a világon! Önálló államalapítású, polygyn (többkirálynős), de nem feltétlenül igényel több királynőt, egy királynővel is megfelelően működik a kolónia. Gyorsan szaporodó, territoriális hangyafaj. Kétféle, egymástól lényegesen különböző dolgozó kaszt jelenik meg náluk. A minorok 4-5 mm-esek, hosszú lábúak és fürgék, ezért érdemes jól odafigyelni a szökésvédelemre, mert hamar megtalálják a legapróbb réseket is a hangyafarm illesztésein. A majorok (vagy katonák) 8-9 mm-esek, robosztus fejük gyakran nagyobb, mint a potrohuk. Harapásuk erős, így képesek felaprítani a magokat vagy rést nyitni a rovarok kitinpáncélján, a minorok pedig így belülről képesek elfogyasztani azt. A két kaszt nagyon hatékonyan tud együttműködni, ezért szinte minden élelmet képesek elfogyasztani. Területüket aktívan védelmezik, a betolakodókat tömegesen támadják meg, és lepik el. Erős harapásuk mellett fullánkjukkal védekeznek. Rátermett, aktív és leleményes faj, kezdőknek is ajánljuk, egyedül a fürge és gyors minorok miatt igényelnek türelmet és odafigyelést, az összes többi problémát maguk oldják meg. Dolgozói főleg a talaj szinten keresgélnek. A királynő várható élettartama akár 10 év is lehet.  Bővebb infó egy hasonló fajról ITT olvasható!

Etetés: Cukor vagy méz, illetve rovarok mellett magokkal (magkeverék + olajos magvak: dió vagy mogyoró).

Szaporodás: Meleg hatására gyorsan szaporodnak. Első évben 30-50 dolgozót nevelnek, második évben már elérhetik a néhány száz dolgozós egyedszámot. A kifejlett bolyban több ezer dolgozó is megjelenhet. Az utódok bábgubó nélkül fejlődnek, így a báb alak fehér és hangya formájú.

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, nem kell teleltetni.

Additional information

Weight 0.025 kg
Dimensions 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

Habitat

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

,

Élelemigény

Páraigény

Wintering

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Pheidole sinica”

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.