ANTSITE.EU

Check the antsite!

Oxyopomyrmex saulcyi

: 3,5 mm (monogyn)
🐜: 2-4 mm
🍽️: méz + magok + rovarok
💧: 20 – 50%
🌡️: 22 – 30°C
❄️: November – Március (12 – 15°C)

Clear

Oxyopomyrmex saulcyi

Description

Kis méretű, szárazságtűrő, melegkedvelő hangyafaj. Egykirálynős (monogyn), önálló államalapítású, Európa Délnyugati és Afrika Északnyugati területein őshonos. A természetben homokos területeken a talajban fészkelnek. Jól tűrik az egészen magas hőmérsékletet is, de nem feltétlenül szükséges külön fűteni őket. Kis méretük miatt ajánlott jó szökésvédelemmel ellátott formikáriumban tartani őket, és ügyelni kell, nehogy bele ragadjanak a mézbe, egyéb folyadékokba vagy vízpárába. A királynő és a dolgozók egyaránt fekete színűek, testük barázdált, első látásra hasonlóak a Tetramorium fajokhoz, de kevésbé agresszívek. Kolóniájuk mindössze pár száz, legfeljebb néhány ezer dolgozóból áll, akik főleg a talajszinten gyűjtögetnek. Tartásuk tapasztaltabbaknak ajánlott, ügyelni kell a kis méretű dolgozókra, és a faj sajátos igényeire, de ügyesebb kezdők is elboldogulhatnak vele.

Etetés: Mindenevő faj, ezért méz vagy cukor illetve rovarok mellett adhatunk nekik időnként olajos és egyéb magvakat is (pl.: dió, mogyoró, napraforgómag, szezámmag, stb.), hogy meg legyen minden szükséges táplálékuk.

Szaporodás: Meleg hatására dinamikusan fejlődnek. A kifejlett bolyban néhány száz, legfeljebb néhány ezer dolgozó jelenik meg. Az utódok bábgubó nélkül fejlődnek (a báb alak fehér és hangya formájú).

Teleltetés: Enyhe teleltetést igényel, Novembertől Márciusig 1215°C-on.
Bővebb információ a teleltetésről ebben a videóban.

Additional information

Weight 0.026 kg
Dimensions 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

Habitat

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Wintering

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Oxyopomyrmex saulcyi”

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.