ANTSITE.EU

Check the antsite!

Oceophylla smaragdina (weaver ant)

magyar neve: ázsiai szövőhangya
: 20-22 mm (polygyn)
🐜: 8-12 mm
🍽️: méz + rovarok
💧: 70 – 90%
🌡️: 24 – 28°C
❄️: –

Clear

Oceophylla smaragdina (weaver ant)

Description

Látványos, önálló államalapítású, többkirálynős (polygyn) hangyafaj. Fészküket a lombkorona szinten lárváik által kiválasztott szövetszerű anyagból szövik, közben mindenféle építőanyagot felhasználnak, amihez csak hozzájutnak. A természetben általában levelekből építkeznek, de formikáriumban felhasználhatnak talajdarabokat, vagy bármilyen egyéb berendezési tárgyakat is. Az agresszív, territoriális dolgozók között rendkívüli együttműködés figyelhető meg a fészeképítés és a vadászat során. Prédájukat lefogják, majd erős rágóikkal és hangyasavval semlegesítik. Nagyon leleményes és találékony faj, nagy területet járnak be keresgélés közben, így minden élelmet elfogyasztanak, amit találnak. Bár nagy méretűek és nem képesek az apró réseken kiférni, de különösen jól tapadnak mindenféle felületen, ezért érdemes fokozottan figyelni náluk a szökésvédelemre! Látványos, sárgászöld színük és különleges életmódjuk miatt keresett fajnak számítanak a tapasztaltabbak körében. Ha elérték a 10-20 dolgozós egyedszámot, akkor egyből betelepíthetőek nyitott kémcsővel egy berendezett kifutóba vagy terráriumba, utóbbinál azonban ügyelni kell a megfelelő szökésvédelemre!
Csak tapasztalt hangyatartóknak javasolt faj!

Etetés: Mézzel és rovarokkal, esetleg gyümölcsökkel

Szaporodás: Eleinte lassan fejlődik a kolónia, sok türelmet és odafigyelést igényel. A kifejlett boly azonban már robbanás-szerűen növekedik, ha elegendő hely és élelem áll rendelkezésre, a kifejlett kolónia létszáma a többezer dolgozót is elérheti.

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, nem kell teleltetni.

Additional information

Weight 0.025 kg
Dimensions 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

,

Élőhely

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

,

Telelő

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Oceophylla smaragdina (weaver ant)”

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.