ANTSITE.EU

Check the antsite!

Odontomachus monticola (trap-jaw ant)

13 mm long primitiv species, they doesn't have classic queens. The gamergate selected between the workers. If the previous queen dead, the new gamergate laying eggs, and nurse males. This males will fertilize her and this way she can became the new queen. This species can't climb on glass or greasy surfaces. They need high humidity. We suggest coconut fibre for soil, because it's keep the humidity. Have to feed them in every 2-3 days with honey- or sugarwater, and with smaller crickets or softer insects.

Clear

Odontomachus monticola (trap-jaw ant)

Description

Additional information

Tartási nehézség

,

Habitat

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Wintering

1 review for Odontomachus monticola (trap-jaw ant)

  1. Szabó Marcell (verified owner)

    3 hónapja vettem ezt a fajt és teljesen meg vagyok elégedve. Nem mondanám, hogy nehéz tartású, inkább közepes. Egyedül a magas párára kell figyelni és rendszeres szemétszedés szükséges az atkák ellen, de ha ezek meg vannak akkor már csak gyönyörködhetünk a különleges csáprágójukban. Masszívnak is mondanám őket, azért mert amikor jöttek a postás bedobta őket a postaládába. Akkor 2 fok volt és 4 órán át ott raboskodtak, mikor ki nem mentem megnézni, hogy jött-e valami levél és akkor bukkantam rájuk. Viszont egy lehullás sem volt köztük! Aki nem kezdő és tartott már közepes nehézségű fajokat, azoknak ajánlom!

Add a review

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.