ANTSITE.EU

Check the antsite!

Myrmicaria natalensis

magyar neve: dél-afrikai lopóhangya
: 12 mm (monogyn)
🐜: 5 – 8 mm
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 60%
🌡️: 22 – 26°C
❄️: Szeptember – Március (16-20°C)

Clear

Myrmicaria natalensis

Description

Önálló államalapítású, monogyn (egykirálynős) északkelet-ázsiai hangyafaj. A természetben zárt erdőkben élnek, fészküket a talajba ássák, és a kiásott földet nagyon érdekes módokon használják fel. Egyrészt saját erődítményt építenek belőle, másrészt a szomszédos hangyafajok fészkét fedik be vele, ezzel szereznek stratéigai előnyt az élelemkeresésben. Ha támadás éri őket, akkor védekezésül erős kémiai anyagokat bocsátanak ki potrohukból. A királynő nagy méretű, feje és tora vörös, potroha fényesfekete. A dolgozók színmintázata hasonló. Potrohukat maguk alá fordítják, testtartásuk jellegzetes. Szívósak, és jól alkalmazkodnak a környezetükhöz. Agresszívek és territoriálisak, a zsákmányállatokat már létszámnál is nagyon hatékonyan kapják el, fullánkjukkal hamar semlegesítik. Népes kolóniát alapítanak, több ezer, dolgozóval. A királynő élettartama elérheti akár a 20 évet is!  Lassú szaporodása miatt sok türelmet igényel a kolónia indítása királynőről, ezért tartása a kezdetektől inkább a tapasztaltabbaknak ajánlott. Ha már van a bolyban 15-20 dolgozó, akkor viszont már kezdőknek is ajánlott faj lehet.

Etetés: mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: Kezdetben lassan indul el a kolónia, sok türelmet igényel. Később felgyorsul a szaporodásuk, és a kifejlett boly már meglehetősen népes, több ezer dolgozóból áll.

Teleltetés: Enyhe teleltetést igényel, Szeptembertől Márciusig 16-20°C-on.
Bővebb információ a teleltetésről ebben a videóban.

Additional information

Tartási nehézség

Habitat

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Wintering

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Myrmicaria natalensis”

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.