ANTSITE.EU

Check the antsite!

Myrmica rubra

Aktív, kissé agresszív, magas páraigényű hangyafaj. 4-6 mm-es dolgozói pompás vöröses-sárgás színűek. Fullánkosak, ennek a fajnak a legerősebb a mérge a hazai hangyafajok közül azonban emberre nem veszélyes, legsúlyosabb esetben kipirosodhat a bőr, és csaláncsípés-szerűen viszkethet 1-2 napig. Méz melltt sok rovart igényelnek táplálékul, melyet több ezer fős szaporulat kinevelésével hálál meg a kolónia.

Clear

Myrmica rubra

Description

Aktív, kissé agresszív, szívós hangyafaj. Portyázó államalapítású, ezért királynő a kezdeti időszakban is igényli az etetést. 4-5 mm-es dolgozói vöröses-sárgás színűek. Fullánkosak, ennek a fajnak van az egyik legerősebb mérge a hazai hangyafajok közül, azonban csípésük emberre nem veszélyes, legsúlyosabb esetben kipirosodhat a bőr, és csaláncsípés-szerűen viszkethet 1-2 napig. Méz mellett sok rovart igényelnek táplálékul, melyet néhány ezer fős szaporulat kinevelésével hálál meg a kolónia. Páraigényük magas, a természetben a talajban fészkelnek kövek vagy holtfák alatt.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: Kezdetben lassan, később egyre gyorsabban szaporodnak. Első évben 20-40 dolgozót nevelnek, második évben már elérhetik a néhány száz dolgozós egyedszámot. A kifejlett boly meglehetősen népes, több ezer dolgozó is megjelenhet. Az utódok bábgubó nélkül fejlődnek, így a báb alak fehér és hangya formájú. Petétől kifejlett dolgozóig nagyjából 6 hét fejlődés szükséges.

Teleltetés: November végétől Márciusig ajánlott teleltetni, 5-8°C-on.
Bővebb információ a teleltetésről ebben a videóban.

Additional information

Weight 0.025 kg
Dimensions 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

Élőhely

Államforma

Kolóniaméret

,

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

,

Telelő

1 review for Myrmica rubra

  1. adprggohvu

    Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

Add a review

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.