ANTSITE.EU

Check the antsite!

Myrmecia nigriceps

magyar neve: trikolór buldoghangya
♛: 25 mm (monogyn)
🐜: 20–23 mm
🍽️: méz + rovarok
💧: 30 – 50%
🌡️: 24 – 28°C
❄️: –

Clear

Myrmecia nigriceps

Description

Monogyn (egykirálynős), látványos ausztrál hangyafaj. A királynő mérete rendkívül nagy, 25 mm, a dolgozók mérete nagyjából 20 és 23 mm között változik. Fejük és potrohuk fekete, toruk vörös, pompás rágóik élénksárgák. Mindössze pár száz dolgozóból álló kolóniát alapítanak, melyet a természetben a talajba ásnak. Nem igényelnek magas páratartalmat, de ajánlott természetesebb élőhelyet kialakítani nekik ytongból, gipszből, földből vagy cementből, lesötétített fészekkel, mert érzékenyek a zavarásra, és ez a fajta stressz nagyban lassítja a fejlődésüket. Jól látnak és aktívan vadásznak, főleg éjszaka. Prédáikat becserkészés után jellegzetes rágóikkal kapják el, majd fullánkjukkal semlegesítik. Már a királynő is meglehetősen agresszív, lobbanékony, igazi rátermett vadász. Csípésük fájdalmas, darázscsípéshez hasonló, de a fájdalom 15-30 perc alatt elmúlik. Éppen ezért nagyon körültekintően kell tartani őket, kiemelten figyelni kell a szökésvédelemre, különösen a kifejlett bolyoknál! Kifutójukba elhelyezhetünk nyílt vizet is, ebből nem csak inni tudnak, de néha még fürdenek is benne, és úszni is tudnak. Csak tapasztalt hangyászoknak ajánlott faj, tartásuk sok türelmet és gondos odafigyelést igényel!
Szállításra érzékeny faj, ezért csak személyes átvétellel rendelhető! 

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: A kolónia kezdetben igen lassan szaporodik. Az első dolgozók kineveléséhez több hónap, akár fél év gondos nevelésre is szükség lehet, de 5-15 dolgozótól már stabilizálódik a boly, ilyenkor már kiegyensúlyozott a szaporulat. A kifejlett boly egyedszáma mindössze néhány száz dolgozóból áll.

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, nem igényel teleltetést.

Additional information

Weight 0.025 kg
Dimensions 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

Habitat

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Wintering

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Myrmecia nigriceps”

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.