Könyv2

2020 decemberében jelent meg az első offline, papír alapú, hangyákról szóló könyvünk, a Hangyakalauz. A könyvet 500 példányban gyárttattuk le, és büszkén mondhatjuk, annyira népszerű volt, hogy az előre tervezettnél 3 hónappal hamarabb el is fogyott az összes.

Jelenleg ennek a könyvnek a második kiadásán dolgozunk, amely az előző könyv kibővített változata lesz. Sokkal több hangyafajjal, sokkal több érdekességgel és hasznos információval. Oldalszám tekintetében is kétszerese lesz az előző könyvnek.

Ma már senki sem akar szürke szakkönyveket olvasni, ezért a legfontosabb szerkesztési szempontunk a továbbra is a vizualitás maradt. A könyvhöz nagyjából 1800 nagy felbontású makró stúdiófotót készítettünk eddig, ebből többszázat használunk fel a könyvben. Ezeken a képeken remekül megfigyelhetőek a hangyák testfelépítésének részletei. Sok esetben külön felvételek is készülnek a hangyák bizonyos részeiről, hogy ezzel is szemléltessük a hasonló fajok megkülönböztetését. A képek szerkesztéséről itt láthattok egy kis ízelítőt. A videóban lévő fotó például nem kevesebb mint két óra szerkesztést igényelt mire a könyvbe került: 

A fajok legfontosabb adataként megjelenik a könyvben a hosszúságuk, amit saját méréseink alapján dokumentáltunk. A Hangyakalauz második kiadása már előrendelhető az alábbi linken: