ANTSITE.EU

Check the antsite!
LATEST BLOG POST

2020 decemberében jelent meg az első offline, papír alapú, hangyákról szóló könyvünk, a Hangyakalauz. A könyvet 500 példányban gyárttattuk le, és büszkén mondhatjuk, annyira népszerű volt, hogy az előre tervezettnél 3 hónappal hamarabb el is fogyott az összes.

Jelenleg ennek a könyvnek a második kiadásán dolgozunk, amely az előző könyv kibővített változata lesz. Sokkal több hangyafajjal, sokkal több érdekességgel és hasznos információval. Oldalszám tekintetében is kétszerese lesz az előző könyvnek.

Ma már senki sem akar szürke szakkönyveket olvasni, ezért a legfontosabb szerkesztési szempontunk továbbra is a vizualitás maradt.

A könyvhöz nagyjából 1800 nagy felbontású makró stúdiófotót készítettünk eddig, ebből több százat használunk fel a könyvben. Ezeken a képeken remekül megfigyelhetőek a hangyák testfelépítésének részletei. Sok esetben külön felvételek is készülnek a hangyák bizonyos részeiről, hogy ezzel is szemléltessük a hasonló fajok megkülönböztetését. A képek szerkesztéséről itt láthattok egy kis ízelítőt. A videóban lévő fotó például nem kevesebb mint két óra szerkesztést igényelt mire a könyvbe került:

A fajok legfontosabb adataként megjelenik a könyvben a hosszúságuk, amit saját méréseink alapján dokumentáltunk. A Hangyakalauz második kiadása már előrendelhető az alábbi linken:

Hangyakalauz – könyv rendelés

Korábbi, nagy sikerű könyvünk második, bővített kiadása.

  • 94 hazai hangyafaj leírásokkal (átfogólag 125)
  • több mint 700 makró és szupermakró fotó felhasználásával
  • 40 oldalnyi magyarázó fejezettel
  • 54 oldalnyi részletes hangyahatározóval (összesen 107 fajra)
  • hasonló fajok kategóriákra bontott bemutatása
  • összekeverhető fajok különbségei összehasonlítható képeken kiemelve
  • hangyás alapismeretek vizuális ismertetése

500 eladott példány az előző kiadásból, 260 előrendelés ebből a kiadásból, már a megjelenés előtt!
Megjelenés éve: 2022.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.