ANTSITE.EU

Check the antsite!
LATEST BLOG POST

2020 decemberében jelent meg az első offline, papír alapú, hangyákról szóló könyvünk, a Hangyakalauz. A könyvet 500 példányban gyárttattuk le, és büszkén mondhatjuk, annyira népszerű volt, hogy az előre tervezettnél 3 hónappal hamarabb el is fogyott az összes.

2022-ben jelent meg a könyv második kiadása, amely az előző könyv kibővített változata. Több hangyafajjal, több érdekességgel és hasznos információval. A második kiadás oldalszám tekintetében is kétszerese lett az előző könyvnek.

Ma már senki sem akar szürke szakkönyveket olvasni, ezért a legfontosabb szerkesztési szempontunk továbbra is a vizualitás maradt.

A könyvhöz 725 nagy felbontású makró és szupermakró stúdiófotót készítettünk a hangyákról. Ezeken a képeken remekül megfigyelhetőek az állatok testének részletei. Sok esetben külön felvételek is készülnek a hangyák bizonyos részeiről, hogy ezzel is szemléltessük a hasonló fajok megkülönböztetését. A képek szerkesztéséről itt láthattok egy kis ízelítőt. A videóban lévő fotó például nem kevesebb mint két óra szerkesztést igényelt mire a könyvbe került:

A fajok legfontosabb adataként megjelenik a könyvben a hosszúságuk, amit saját méréseink alapján dokumentáltunk. A Hangyakalauz második kiadása az alábbi linken rendelhető:

Hangyakalauz – könyv rendelés

Korábbi, nagy sikerű könyvünk második, bővített kiadása.

  • 94 hazai hangyafaj leírásokkal (átfogólag 125)
  • több mint 700 makró és szupermakró fotó felhasználásával
  • 40 oldalnyi magyarázó fejezettel
  • 54 oldalnyi részletes hangyahatározóval (összesen 107 fajra)
  • hasonló fajok kategóriákra bontott bemutatása
  • összekeverhető fajok különbségei összehasonlítható képeken kiemelve
  • hangyás alapismeretek vizuális ismertetése

500 eladott példány az előző kiadásból, 260 előrendelés ebből a kiadásból, már a megjelenés előtt!
Megjelenés éve: 2022.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.