ANTSITE.EU

Check the antsite!

Harpegnathos venator

Nagy méretű (14-16mm) ragadozó, primitív hangyafaj. Vadászat közben kiváló látásukra támaszkodnak és lesből kapják el áldozatukat hatalmas csáprágójukkal. Ritka képességük, hogy támadáskor vagy meneküléskor képesek 10cm-t ugrani. Fullánkosak, erős csípésükkel terítik le áldozatukat. Ormótlan csáprágóik miatt magas páratartalmat igényelnek, különben nem képesek vattából inni. Kizárólag rovarokat fogyasztanak, napi gyakorisággal, mézet, cukrot vagy magot egyáltalán nem eszik meg. Primitív faj, tehát képesek új királynőt kinevelni. Csak tapasztalt hangyatartóknak javasolt faj!

Clear

Harpegnathos venator

Description

Nagy méretű (14-16mm) ragadozó, primitív hangyafaj. Vadászat közben kiváló látásukra támaszkodnak és lesből kapják el áldozatukat, hatalmas rágójukkal. Ritka képességük, hogy támadáskor vagy meneküléskor képesek akár 10 cm-t is ugrani. Fullánkosak, erős csípésükkel terítik le áldozatukat. Magas páratartalmat igényelnek, többek között azért is, mert nem képesek közvetlenül az itatóból vízhez jutni, hosszú rágóiktól. Kizárólag rovarokat fogyasztanak, napi gyakorisággal, mézet, cukrot vagy magot egyáltalán nem fogyasztanak. Csak a saját maguk által levadászott rovarokat fogyasztják el, tetemekből nem esznek, ezért maximum fél centis rovarokkal etessük őket, mert a nagyobbaktól már félhetnek és nem biztos, hogy levadásszák őket. Magas páratartalmat igényelnek, talajnak ezért kókuszrostot vagy tőzeget javaslunk, ami megköti a párát. A talajba telepíthetünk ugróvillásokat és ászkarákokat is, hogy segítségükkel megelőzhessük az atkák elszaporodását. 
Primitív faj, tehát jól működő kolóniában képesek lehetnek szaporodóképes gamergate-et kinevelni.
Csak tapasztalt hangyatartóknak javasolt faj!
Bővebb információ a primitív fajokról: https://www.hangyamania.hu/2019/02/primitiv-fajok-es-gamergate.html
Kolóniatörténet: https://www.hangyamania.hu/2017/11/venator-tortenet-harpegnathos-venator.html

Etetés: Főleg élő rovarokkal, fél cm-es méretig.

Szaporodás: Nagy méretű dolgozói meglehetősen lassan fejlődnek, sok türelmet igényel a tartásuk!

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, nem kell teleltetni.

Additional information

Weight 0.025 kg
Dimensions 16 × 1.6 × 1.6 cm
Dolgozó kasztok

Kolóniaméret

Államforma

Habitat

Wintering

Élelemigény

Páraigény

Dolgozóméret

Tartási nehézség

6 reviews for Harpegnathos venator

 1. Jónás Gergely

  Már a hazaút alatt meghaltak 2-en, pedig 26 fokon voltak, folyamatosan. Q+7-9 helyett Q+6-ot kaptam. Hazavitel után egyesével pusztultak el, naponta 1 dolgozó. Nem a tartással volt gond, minden kellő dolog megvolt számukra. Amikor már csak a Q maradt, az élt még 2 hétig, de nem volt hajlandó petézni, majd meghalt. Nem ajánlom még tapasztalt hangyatartóknak sem, mert nem igazán élik túl sztem az utazást Ázsiából. Csalódott vagyok, mert hiszem, hogy nem velem volt a gond.

 2. Tartally András

  Szerintem meg az egyik legideálisabb faj otthoni tartásra: kis kolóniaméret, nagy hangya, vagány kinézet és könnyű tartás: szobahő, magas pára, ugróvillás+ászka takarítani, törmelék a bábozódáshoz és ÉLŐ rovar, olyan 0,5-1 cm körül (csótány), kb 2 naponta. Lehet tudni, hogy mikor éhesek, mert akkor jönnek elő vadászni. Részletek itt, lejjebb görgetve: http://web.unideb.hu/tartally/antfarmer#fajok Mondjuk kisgyerek mellé nem ajánlott, bár engem soha nem szúrtak meg.

 3. Gellèrt

  Imádom öket

 4. Fogarasy Milán (verified owner)

  Múlthèten jöttek meg Q+5 dolgozó.
  Már másnap lepetèzett királynő. Azóta már három petét rakott szerintem egyáltalán nem nehéz tartani y-tong fészek,magas pára,élő rovar ès ugróvillás . Elégedett vagyok velük

 5. Petra (verified owner)

  Nagyon korrekt eladó!
  Én egy Q+8-15 dolgozót rendeltem,de meglepetésemre sokkal
  többen vannak több királynővel. A kémcsőben 8 lárva pihengélt még.
  Én csak ajánlani tudom mindenkinek!

 6. Petra (verified owner)

  Nagyon korrekt eladó!
  Én egy Q+8-15 dolgozót rendeltem,de meglepetésemre sokkal
  többen vannak több királynővel. A kémcsőben 8 lárva pihengélt még.
  Én csak ajánlani tudom őket

Add a review

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.