ANTSITE.EU

Check the antsite!

Goniomma hispanicum

: 5 mm (monogyn)
🐜: 3-4 mm
🍽️: méz + rovarok + olajos magok
💧: 50 – 60%
🌡️: 21 – 26°C
❄️: November – Február (15°C)

Clear

Goniomma hispanicum

Description

A hazai gyepihangya fajokhoz hasonló, önálló államalapítású, monogyn (egykirálynős) hangyafaj, mely Dél-Európában, az Ibériai-félszigeten és Afrika északi részein őshonos. Egy dolgozókaszt jelenik meg náluk, a királynő és a dolgozók egyaránt barnásfekete színűek. Tarthatjuk őket viszonylag száraz környezetben, néhány itatót elhelyezve, így nem fognak megjelenni a penészgombák és az atkák. Dolgozói főleg a talaj szinten keresgélnek. A kolónia egyedszáma a néhány száz dolgozót éri el csupán, ezért nem kell attól tartanunk, hogy túlnőnek rajtunk.

Etetés: Cukor vagy méz illetve rovarok mellett adjunk nekik kis mennyiségben olajos magvakat is (pl.: dió, mogyoró, napraforgómag), hogy meg legyen minden szükséges táplálékuk.

Szaporodás: Meleg hatására gyorsan szaporodnak. Első évben 30-50 dolgozót nevelnek, második évben már elérhetik a száz dolgozós egyedszámot. A kifejlett bolyban mindössze néhány száz egyed jelenik meg. Az utódok bábgubó nélkül fejlődnek, így a báb alak fehér és hangya formájú.

Teleltetés: Enyhe teleltetést igényel, Novembertől Februárig 15°C-on.
Bővebb információ a teleltetésről ebben a videóban.

Additional information

Weight 0.025 kg
Dimensions 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

,

Habitat

,

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Wintering

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Goniomma hispanicum”

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.