ANTSITE.EU

Check the antsite!

Gnamptogenys bicolor

5-7mm-es fullánkos, vörös-fekete hangyafaj. Csípése emberre nem veszélyes, csak a kisebb rovarokra. Nagyon jól másznak még a függőleges csúszós felületeken is. A királynő nehezen különböztethető meg a dolgozóktól, ránézésre nagyon hasonló. Ha sok húst kapnak, és magas páratartalmat biztosítunk nekik, akkor nagyon dinamikusan fejlődnek. A rivális fajokat erős, savas feromonjukkal tartják távol.

Clear

Gnamptogenys bicolor

Description

Önálló államalapítású, egykirálynős (monogyn), 5-7mm-es fullánkos, vörös-fekete színű hangyafaj. Csípése emberre nem veszélyes, csak a kisebb rovarokra. Nagyon jól másznak még a függőleges csúszós felületeken is. A királynő nehezen különböztethető meg a dolgozóktól, ránézésre nagyon hasonló. Ha sok húst kapnak, és magas páratartalmat biztosítunk nekik, akkor nagyon dinamikusan fejlődnek. A rivális fajokat erős, savas feromonjukkal tartják távol. A kolónia egyedszáma a néhány száz dolgozót éri el csupán, ezért nem kell attól tartanunk, hogy túlnőnek rajtunk.

Etetés: Főleg rovarokkal, de mellette mézet is fogyasztanak kisebb mennyiségben.

Szaporodás: A kolónia kezdetben lassan szaporodik, első évben legfeljebb 25-35 dolgozót nevelnek, de a harmadik évtől már elérhetik a 100 dolgozós egyedszámot. A kifejlett kolónia néhány száz dolgozóból áll.

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, nem kell teleltetni.

Additional information

Dolgozó kasztok

Kolóniaméret

Államforma

Habitat

Élelemigény

Wintering

Páraigény

,

Tartási nehézség

Dolgozóméret

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Gnamptogenys bicolor”

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.