Farmok kis méretű fajoknak

A megfelelő szökésvédelem érdekében az alábbi formikáriumokat ajánljuk kis méretű hangyafajokhoz. Fontos: amíg a hangyák nem érik el a megfelelő egyedszámot (kisebb fajoknál 30-50 dolgozó), addig nem szükséges őket formikáriumba költöztetni. Ha a hangyáid már elérték ezt az egyedszámot, vagy előre szeretnéd megvásárolni nekik a farmot is, akkor többféle módon dönthetsz:

• Kezdetben tarthatod őket egy kisebb farmban. Az alábbi farmok megfelelő szökésvédelemmel rendelkeznek kis méretű hangyafajokhoz, és 30 dolgozótól egészen 800-2000 dolgozóig alkalmasak lehetnek a tartásukra, fajtól és a tartás körülményeitől függően.

• Ha nem szeretnél kisebb farmmal kezdeni, akkor választhatsz egyből egy nagyobb formikáriumot is a hangyáknak. Ezeknek általában kicsit magasabb a minimum betelepítési száma (40-50 dolgozó), de sokkal magasabb a maximum egyedszám, amely tartható benne (2000-3000 dolgozó). Ezek a farmok akár 4-6 évig is elegendőek lehetnek egy növekedő egyedszámú kolóniának.

• De választhatsz egészen nagy méretű formikáriumot is, amelyek akár élethosszig megfelelőek lesznek majd a növekedő kolóniának. A minimum betelepítési szám ezeknél 50 dolgozó, a maximum egyedszám pedig 9000-10.000 dolgozó.