Fejlett kereső kezdőknek

Üdvözöllek! Örülök, hogy te is úgy döntöttél, hogy bele vágnál a hangya-tartás izgalmas és érdekes hobbijába! Ha még nem tetted, kérlek tekintsd meg a “Videók” fülön található videósorozatunkat, amely lépésről lépésre megtanítja a hangyakolónia felnevelésének fortélyait.

Hogy megalapíthasd első saját hangyakolóniádat van néhány dolog amit érdemes figyelembe venni és mérlegelni, hogy az igényeidhez leginkább megfelelő hangyafajt tudd kiválasztani, a szükséges eszközökkel és az ideális formikáriummal. Ehhez készítettük el ezt a fejlett keresőt, amely végigvezet majd a döntési folyamaton, és közben sok-sok fontos dolgot tudhatsz meg a hangyatartásról és az egyes fajok igényeiről.

  • Első lépésben a hangyafajt kell kiválasztanunk, ehhez az alábbi gombon érheted el a hangyakeresőt. Ha sikerült kiválasztani a hangyafajt, és kosárba raktad, akkor újra visszatérhetsz majd ide a főoldalon található gombra kattintva, és kiválaszthatod a szükséges eszközöket és farmot is.
  • Ha sikerült kiválasztanod a hozzád leginkább passzoló hangyafajt, akkor következnek a szükséges eszközök, melyeket ezen a gombon érhetsz el. Az eszközök kiválasztása után a főoldal gombján keresztül újra visszatérhetsz majd ide, és kiválaszthatod a farmot.
  • A legtöbb hangyakolóniát még a bolyalapítási fázisban szokták megvásárolni, önálló királynőként, vagy kisebb csapatként. Fontos, hogy amíg a hangyák nem érik el a megfelelő egyedszámot (általában 25-40 dolgozó), addig nem szükséges őket hangyafarmba (formikáriumba) költöztetni. Ha mégis szeretnéd előre beszerezni a farmot is, vagy a kolóniád már elérte a szükséges egyedszámot, akkor a lenti farmkeresőben találhatod meg az ideális hangyafarmot hangyáidnak.