ANTSITE.EU

Check the antsite!

Ectomomyrmex leeuwenhoeki

magyar neve: vietnámi tőröshangya
: 11 mm (monogyn)
🐜: 7,5 – 8 mm
🍽️: méz + rovarok
💧: 60 – 80%
🌡️: 24 – 28°C
❄️: –

Clear

Ectomomyrmex leeuwenhoeki

Description

Nagy méretű, talajban fészkelő, egykirálynős (monogyn), ázsiai hangyafaj. Portyázó államalapítású, ezért királynő a kezdeti időszakban is igényli az etetést mézzel és darabolt rovarral. Megjelenésük meglehetősen egyedi, a királynő és a dolgozók egyaránt nyúlánk testalkatúak és mattfekete színűek. Erős harapásuk mellett fullánkjukkal védekeznek és vadásznak. Magas páratartalmat igényelnek, talajnak ezért kókuszrostot vagy tőzeget javaslunk, ami megköti a párát. A talajba telepíthetünk ugróvillásokat és ászkarákokat is, hogy segítségükkel megelőzhessük az atkák elszaporodását. Elfogyasztanak darabolt rovarokat is, ezt bármilyen méretben adhatunk nekik, emellett mézesvízzel, cukrosvízzel vagy mézes-cukros vízzel etessük őket 2-3 naponta. Nem képesek mászni az üvegen és a csúszós felületeken, viszont magas páraigényük miatt nem ajánlott nyitott terráriumban tartani őket, mert azok könnyebben kiszáradnak, mint a teljesen zártak. A kolónia indítása királynőről nehézkes, kisebb csapattal valamivel egyszerűbb, de még kevés ismeretünk van róla, ezért nem tartozik az egyszerűen tartható fajok közé!
Csak tapasztaltaknak ajánlott hangyafaj! 

Etetés: Mézzel és kisebb méretű rovarokkal.

Szaporodás: A kolónia kezdetben lassan szaporodik, nehezen indul el, de a harmadik évben már elérhetik a kifejlett állapotot. Ilyenkor a kolónia egyedszáma mindössze száz dolgozóból áll.

Teleltetés: Trópusi faj, teleltetést nem igényel.

Additional information

Tartási nehézség

Habitat

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Wintering

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Ectomomyrmex leeuwenhoeki”

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.