ANTSITE.EU

Check the antsite!

Rhytidoponera metallica

magyar neve: pompás fémhangya
: 8 mm (monogyn, primitív)
🐜: 4 – 4,5 mm
🍽️: méz + rovarok + magok
💧: 60 – 70%
🌡️: 24 – 26°C
❄️: – 

Clear

Rhytidoponera metallica

Description

Nagyon látványos színezetű, önálló államalapítású, monogyn (egykirálynős) ausztrál hangyafaj. Gyönyörűszép, fémes, zöldeskékes lilás színe miatt igen népszerű és keresett. A természetben talajban fészkelnek, kedvelik a magasabb páratartalmat. Ajánlott egy kevés homokot szórni az élőhelyükre, akár már a kémcsőbe is, ez beszívja a vizet és megnöveli a páratartalmat. Nem képesek mászni az üvegen és a csúszós felületeken, viszont magas páraigényük miatt nem ajánlott nyitott terráriumban tartani őket, mert azok könnyebben kiszáradnak, mint a teljesen zártak. A királynőket hetente / 10 naponta ajánlott etetni. A rovarokat daraboltan adjuk neki, hogy hozzá férhessen a lágy részeikhez. A cukrosvizet és a mézet is kedveli. Ajánlott még magokat adni, de csak puhábbakat (pl.: szezámmag), illetve olajos magvakat (kis darab dió, mogyoró összepréselve). Csípése meglehetősen fájdalmas. A kifejlett kolónia elérheti akár a néhány ezer dolgozót is, és a királynő halála után a dolgozók egyfajta gamergate-eket is nevelnek (kisebb királynőket), akik megtermékenyülés után továbbra is képesek szaporodni.
Csak tapasztaltaknak ajánlott hangyafaj! 

Etetés: Mézzel és kisebb méretű rovarokkal.

Szaporodás: A kolónia kezdetben lassan szaporodik, nehezen indul el, de a harmadik évben már elérhetik a 100 dolgozós állapotot. A kifejlett kolónia néhány száz, esetleg néhány ezer egyedből áll.

Teleltetés: Trópusi faj, nem igényel teleltetést.

Additional information

Tartási nehézség

,

Élőhely

Államforma

,

Kolóniaméret

,

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

,

Élelemigény

Páraigény

,

Telelő

2 reviews for Rhytidoponera metallica

  1. Mr. G.

    The virgin queen are not so great at all…

  2. Molnár Benedek

    Nagyon jó hangya faj

Add a review

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.