ANTSITE.EU

Check the antsite!

Pachycondyla astuta

Description soon..

Clear

Pachycondyla astuta

Description

Nagy méretű, 9-12mm-es, ragadozó hangyafaj. Vadászat közben erős rágóikkal ragadják meg áldozatukat és fullánkjukkal, illetve erős mérgükkel semlegesítik. Ennél a fajnál a királynő nehezen, csak a torán lévő szárnyizmok alapján különböztethető meg dolgozóitól. Mindössze pár száz egyedből álló kolóniát alapít. Magas a páraigényük, talajnak ezért kókuszrostot vagy tőzeget javaslunk, ami megköti a párát. A talajba telepíthetünk ugróvillásokat és ászkarákokat is, hogy segítségükkel megelőzhessük az atkák elszaporodását. Étrendjük elsősorban rovarokból áll, 2-3 naponta ajánlott etetni őket, de éve maximum 1 cm-es rovarokat tegyünk be, mert a nagyobbaktól már félhetnek, és nem biztos, hogy levadásszák őket. Elfogyasztanak viszont darabolt rovarokat is, ezt bármilyen méretben adhatunk nekik. A rovarok mellett mézesvízzel, cukrosvízzel vagy mézes-cukros vízzel is etessük őket. Nem képesek mászni az üvegen és a csúszós felületeken, viszont magas páraigényük miatt nem ajánlott nyitott terráriumban tartani őket, mert azok könnyebben kiszárad mint a teljesen zártak.
Primitív faj, tehát jól működő kolóniában képesek lehetnek szaporodóképes gamergate-et kinevelni.
Csak tapasztalt hangyatartóknak javasolt faj!

Etetés: Mézes vízzel, cukros vízzel, vagy mézes-cukros vízzel, és élő rovarokkal 1 cm-es méretig, vagy darabolt rovarokkal bármilyen méretben.

Szaporodás: Nagy méretű dolgozói meglehetősen lassan fejlődnek, sok türelmet igényel a tartásuk, főleg a kezdeti, bolyalapítási időszakban!

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, nem kell teleltetni.

Additional information

Weight 0.025 kg
Dimensions 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

,

Habitat

Kolóniaméret

Államforma

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Wintering

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Pachycondyla astuta”

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.