ANTSITE.EU

Check the antsite!

Manica rubida

6-9 mm-es, élénk vöröses színű, kétbütykű, fullánkos hangyafaj. Pompás királynőjének mérete elérheti 10-13 mm-es hosszúságot is. Hazánkban igen ritkán előforduló hangyafaj, csak magasabb hegységekben találkozhatunk velük 500m-es magasság felett.

Clear

Manica rubida

Description

Nagy méretű, élénkvöröses színű, kétbütykös, fullánkos hangyafaj. Portyázó államalapítású, ezért királynő a kezdeti időszakban is igényli az etetést. Egykirálynős (monogyn), de másodlagosan többkirálynős lehet, tehát az idősebb kolóniák többkirálynőssé (polygyn) válhatnak. Hazánkban igen ritkán előforduló hangyafaj, csak magasabb hegységekben találkozhatunk velük 500m-es magasság felett. Aktívan vadásznak, fullánkjukkal és mérgükkel képesek akár a nagyobb rovarokat is leteríteni, de az emberre nem veszélyes a csípésük.

Etetés: Főleg rovarokkal, mellette mézzel.

Szaporodás: Nagy méretű faj, lassan szaporodik, petétől a kifejlett dolgozóig akár 8-12 hét is szükséges. A kifejlett bolyban több ezer dolgozó is megjelenhet. Az utódok bábgubó nélkül fejlődnek, így a báb alak fehér és hangya formájú.

Teleltetés: 5-8°C-on, November végétől Március végéig.
Bővebb információ a teleltetésről ebben a videóban.

Additional information

Weight 0.025 kg
Dimensions 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

Élőhely

Államforma

,

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Telelő

1 review for Manica rubida

  1. Henzer Lajos (verified owner)

    Elképesztő! Sokkal nagyobb mint ahogy kébzeltem. én egy királynőt és rengeteg fiasítást kaptam. mindenkinek ajánlom. Az Antsite és Bakos Ádám a király!!!!!!!

Add a review

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.