ANTSITE.EU

Check the antsite!

Camponotus rufoglaucus feae

 7-10 mm long monogyne ant species, a bit similar to the Camponotus vagus, but rufoglaucus lives underground. They has three worker castes: minor, media és major. The queen hatching only 50-70 workers in the first year, and a few thousands on the second year. This speices don't need winter hibernate, but need some rest, so during 2 or 3 months don't heat them, keep them only room temperature (20-22°C ). It's important to feeding them during winter, because they keep active and the queen keep laying eggs. This ant species recommend for beginners.

Clear

Camponotus rufoglaucus feae

Description

Teleltetést nem igénylő 7-10 mm-es hangyafaj. Hasonló a hazai Camponotus vagus-hoz, azzal a különbséggel, hogy a rufoglaucus talajban fészkel. Polymorf faj, tehát három dolgozókaszt jelenik meg náluk: minor, media és major. Monogyne, egykirálynős hangyafaj.  Mindössze néhány száz dolgozóból álló kolóniát alapít, ezért élete során nem növi túl a közepes és nagy méretű hangyafarmokat.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: A kolónia kezdetben lassan szaporodik, első évben legfeljebb 25-40 dolgozót nevelnek, de a második évtől már elérhetik a 100 dolgozós egyedszámot. A Camponotusokra jellemző módon a kolónia félénk, amíg kevés dolgozójuk van, de amint elérik a több száz főt felbátorodnak és agresszíven őrzik a területüket.

Teleltetés: Teleltetést nem igényel, téli pihenőidőszakot azonban igen, ezért ez idő alatt ne fűtsük őket közvetlenül, hagyjuk nyugodtan, szoba-hőmérsékleten. A pihenőidőszak közben is etessük, hiszen ekkor is aktív marad és szaporodik.

Additional information

Weight 0.025 kg
Dimensions 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

Élőhely

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

,

Élelemigény

Páraigény

Telelő

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Camponotus rufoglaucus feae”

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.