ANTSITE.EU

Check the antsite!

Camponotus maculatus subnudus

magyar neve: foltos lóhangya
♛: 14 mm (monogyn)
🐜: 5 – 13 mm (polymorf)
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 60%
🌡️: 22 – 28°C
❄️: –

Clear

Camponotus maculatus subnudus

Description

Monogyn (egykirálynős), önálló államalapítású ázsiai hangyafaj. Polymorf, dolgozói három különböző méretben jelennek meg (minor, media, major). A természetben fészküket a talajba ássák, és főleg nappal aktívak. Más hangyákkal szemben kevésbé agresszívek, inkább meghúzódóak, konfliktuskerülők. Szívós faj, jól tűri az átmeneti víz-, vagy táplálékhiányt. Jellegzetesen hosszúkás formájú hangyák, színezetük kaszttól függően eltérő lehet, de akár egyénenként is változhat. A legkisebb, minor kaszt dolgozói egészen sárgásak, míg a majorok és a királynő valamivel sötétebb színezetű. A majorok feje fekete, toruk sötétebb, potrohukat pedig sárgás foltok díszítik. A királynő barnássárgás színű, várható élettartama elérheti akár a 10-15 évet is. Erős rágóik mellett savazással védekeznek. Meleg hatására aktívabbak, és gyorsabban fejlődnek.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: A kolónia kezdetben lassan szaporodik, első évben legfeljebb 25-35 dolgozót nevelnek, de a harmadik évtől már elérhetik a 100 dolgozós egyedszámot. A kifejlett kolónia néhány ezer dolgozóból áll.

Teleltetés: Trópusi hangyafaj, nem kell teleltetni.

Additional information

Weight 0.025 kg
Dimensions 16 × 1.6 × 1.6 cm
Élőhely

Tartási nehézség

,

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

,

Élelemigény

Páraigény

Telelő

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Camponotus maculatus subnudus”

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.