ANTSITE.EU

Check the antsite!

Camponotus lateralis

: 10 mm (monogyn)
🐜: 4 – 7 mm (polymorf)
🍽️: méz + rovarok
💧: 50 – 60%
🌡️: 21 – 28°C
❄️: November – Március (5 – 8 °C)

Clear

Camponotus lateralis

Description

Monogyn (egykirálynős), önálló államalapítású hangyafaj. A nyúlánk dolgozók feje és tora általában vörös, potrohuk fekete. Királynői egyaránt előfordulhatnak vörös fejű, és teljesen fekete színárnyalattal, a királynő színe azonban nincs hatással dolgozói színárnyalatára. Polymorf faj, tehát három dolgozókaszt jelenik meg náluk (minor, media, major).  Fészküket fába rágják bele, és kis létszámú, mindössze pár száz dolgozóból álló kolóniát alapítanak. Más hangyákkal szemben félénkek, meghúzódók, kerülik a konfliktust, nyílt harcok helyett általában inkább megfutamodnak. Táplálékforrásaikat nem őrzik, dolgozói magányosan keresgélnek, általában a fákon, ritkábban a talajszinten.  Hazánkban ritka hangyafaj, csak a mediterránabb mikroklímájú területeken fordul elő.  A királynő várható élettartama elérheti akár a 10-15 évet is.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás:
A kolónia kezdetben lassan szaporodik, első évben legfeljebb 10-20 dolgozót nevelnek, de a második évtől már elérhetik a 100 dolgozós egyedszámot.

Teleltetés: 5-8°C-on, November végétől Március végéig.
Bővebb információ a teleltetésről ebben a videóban.

Additional information

Weight 0.025 kg
Dimensions 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

Élőhely

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

,

Telelő

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Camponotus lateralis”

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.