ANTSITE.EU

Check the antsite!

Camponotus fallax

A bit shy ant species which easy to keep. They are longish, the queen is 10mm long, workers size from 6 to 8,5mm. Live in wood, so they prefer middle-humid nests. They has reddish legs. Polymorph species, so they has several worker castes (minor, media, major). The colony grow up to a few hundred, so don't have to afraid to outgrow their formicarium.

Clear

Camponotus fallax

Description

Monogyn (egykirálynős), önálló államalapítású fényesfekete hangyafaj. Fészküket fába rágják bele,  jól tűrik a szárazabb élőhelyeket is. Jellegzetesen hosszúkás formájú hangyák, vöröses árnyalatú lábakkal. Polymorf, dolgozói három különböző méretben jelennek meg (minor, media, major). A kolónia egyedszáma a néhány száz dolgozót éri el csupán, ezért nem kell attól tartanunk, hogy túlnőnek rajtunk. Más hangyákkal szemben félénkek, meghúzódók, kerülik a konfliktust, nyílt harcok helyett általában inkább megfutamodnak. A fürge dolgozók jól látnak, időnként akár le is vetik magukat a faágakról, ha ezzel megmenekülhetnek a küzdelemtől. Táplálékforrásaikat nem őrzik, dolgozói magányosan keresgélnek. Szívós, jól tűri az átmeneti víz-, vagy táplálékhiányt. A királynő várható élettartama elérheti akár a 10-15 évet is.

Etetés: Mézzel és rovarokkal.

Szaporodás: A kolónia kezdetben lassan szaporodik, első évben legfeljebb 10-20 dolgozót nevelnek, de a harmadik évtől már elérhetik a 100 dolgozós egyedszámot.

Teleltetés: 5-8°C-on, November végétől Március végéig.
Bővebb információ a teleltetésről ebben a videóban.

Additional information

Weight 0.025 kg
Dimensions 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

Élőhely

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

,

Telelő

7 reviews for Camponotus fallax

 1. Kassai-Schmuck Bence

  Könnyen tartható látványos hangyák, mindenkinek ajánlom aki egy kisebb kolónát szeretne!

 2. MANI

  MIKOR LESZ ÚJRA ELÉRHETŐ ?

 3. Deli Bence

  Nagyon jó faj kezdőknek. A dolgozói szemmel láthatóan sokáig élnek. Látványos nagy méretű hangyák, lassan, de látványosan fejlődnek. Nagyon érdekes, hogyha leveszem a polcról őket akkor a rezgések hatására felidegesednek és a potrohukkal kopogtatva riasztják társaikat.

 4. Papp András

  Első hangyáim. Csak ajánlani tudom 🙂 Minden kezdő hibáimat túlélték, én 6 dolgozóval rendeltem. Első fiasítást elfogyasztották(saját hibám miatt), viszont most már 2 hónap után 11-en vannak, rengeteg fiasítással. Egyszóval jól tűrnek, ha jól bánsz velük, nagyon hálásak! 😊

 5. Gyurcsány Fletó

  Szintén első hangyáim, 1 királynő + 1 dolgozó érkezett. Nálam lassan fejlődnek, 3 hónapja vannak nálam, most 5 dolgozó + Q a kémcső létszáma 🙂 de szépen alakul a fiasítás is.

 6. Krisztián (verified owner)

  Nagyon vártam, meg is érkezett, néhány lárva és báb kíséretében. Köszönöm az AntSite-nak a kedvességet és segítőkészséget!

 7. Varró Gábor

  Ez a faj igen látványos,kezdőknek ajánlom.
  Én szeretem ezt a fajt ,félénkek de a kiváncsiknak is jó,
  mert nem eszik meg a petéiket,lárváikat.
  Az érkezésuk pedig nagy biztonságban jöttek,
  preciz,biztonságos csomagolás.
  Itt érdemes vásárolni (kedves eladó)

Add a review

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.