ANTSITE.EU

Check the antsite!

Camponotus aethiops

14.94

This species found a massive colony with thousands of workers. They like warm areas. Usually build their nest underground and erect a big hill over it which heat by the sun. Polymorph species, so they have three different size of workers (minor, media, major). In small number they are shy, but if the colony grows they became agressive and territorial.

Clear

Camponotus aethiops

Description

Monogyn (egykirálynős), önálló államalapítású, fényesfekete, melegkedvelő, szívós, szárazságtűrő hangyafaj, amely nagy méretű, több ezer egyedből álló kolóniát alapít. Polymorf, tehát dolgozói három különböző méretben fordulnak elő (minor, media, major). Agresszív hangyák, harapásuk erős, azonban az emberre nem veszélyesek (nem képesek átharapni a bőrt). Nagy méretű bolyaikat nyílt területeken a föld alá ássák, és gyakran méretes földkupacot építenek fölé a föld felszínére, amely összegyűjti a nap melegét. Erős rágóik mellett savazással védekeznek. Dolgozói önállóan keresgélnek, időnként éjjel is aktívak. A királynő várható élettartama elérheti akár a 10-15 évet is.

Etetés: Mézzel és rovarokkal

Szaporodás: A kolónia kezdetben lassan szaporodik, első évben legfeljebb 10-20 dolgozót nevelnek, de a második évtől már elérhetik a 100 dolgozós egyedszámot. A Camponotusokra jellemző módon a kolónia félénk amíg kevés dolgozójuk van, de amint elérik a több száz főt felbátorodnak és agresszíven őrzik a területüket. A meleg hőmérséklet jelentősen növelheti a szaporulatukat.

Teleltetés: 5-8°C-on, November végétől Március végéig.
Bővebb információ a teleltetésről ebben a videóban.

Additional information

Weight 0.025 kg
Dimensions 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

,

Élőhely

Államforma

Kolóniaméret

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

,

Élelemigény

Páraigény

Telelő

1 review for Camponotus aethiops

  1. Tamás

    Tetszik ez a faj, kezdőknek is ajánlom kb 1 hónapja vannak nálam és vannak 10 en, (nem egy gyorsan fejlődő faj, de attól még nagyon szeretem őket) egy királynőt vettem, már eleve lárvákkal, bábokkal érkezett, gyorsan (pár nap alatt) kiszállították, nagyon rendes az Antsite csapata csak javasolni tudom őket! 😉🐜

Add a review

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.