ANTSITE.EU

Check the antsite!

Crematogaster laestrygon

: 10 mm
🐜: 4 mm
🍽️: méz + rovarok + olajos magok
💧: 40 – 60%
🌡️: 21 – 28°C
❄️: –

Clear

Crematogaster laestrygon

Description

Ez a faj Európa déli területein, Afrika északi részein, és az Arab-félszigeten őshonos. Egészen magas hegyeken is előfordul, az Arab-félsziget legmagasabb hegyén 3750 méteres magasságban ez volt az egyetlen hangyafaj amit megfigyeltek. Az önálló államalapítású királynő és a dolgozók egyaránt sötét színűek, feketék, vagy szürkések. A természetben talajban fészkelnek, időnként kövek vagy farönkök alatt. Bár jó hidegtűrők, de melegben gyorsan szaporodnak, és remekül belaknak bármilyen berendezési tárgyat. Félénk faj, de ha támadás éri őket, elszántan felemelik hegyes végű potrohukat és hangyasavat permeteznek a támadóra, így különösebb veszteségek nélkül képesek megvédeni magukat. Talajszinten és magasabb tereptárgyakon vagy növényeken egyaránt keresgélnek, de félénkségük miatt a nagyobb rovarokat ajánlott inkább darabolva felkínálni nekik. Kisebb rovarokkal (pl.: ugróvillás vagy muslica) el tudnak bánni.

Etetés: Mézzel és rovarokkal, de időnként olajos magok (dió, mogyoró) is ajánlott!

Szaporodás: Első évben legfeljebb 25-40 dolgozót nevelnek, de a második évtől már elérhetik a 100 dolgozós egyedszámot. A kifejlett kolónia néhány ezer egyedből áll.

Teleltetés: Nem szükséges teleltetni, de ha esetleg fűtjük őket, akkor 2-3 hónap szobahőmérsékleten tartás ajánlott télen, hogy tudjon pihenni a királynő.

Additional information

Weight 0.025 kg
Dimensions 16 × 1.6 × 1.6 cm
Tartási nehézség

,

Habitat

Államforma

Kolóniaméret

,

Dolgozó kasztok

Dolgozóméret

Élelemigény

Páraigény

Wintering

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Crematogaster laestrygon”

Your email address will not be published.

Sütik

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön ezt tudomásul veszi.